Springen naar inhoud

Welke test: bijdrage subgroep aan sigficantie.


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Stralen

    Stralen


  • >25 berichten
  • 67 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 februari 2010 - 17:55

Hallo,

Ik had een vraag over statistiek. Ik heb meegewerkt aan een patiŽntenonderzoek, maar zit bij een het onderdeel statistiek toch even vast. Het onderzoek bestaat uit twee groepen met een bepaalde ziekte, mensen met klachten (groep A) en mensen zonder klachten (groep B). Nu hebben we gekeken naar de concentratie van een stof in hun bloed.

Ik heb met een Mann-Whitney U toets (continu data, non-parametrisch) bewezen dat de concentratie van die stof in hun bloed bij de totale groep (A+B) verhoogd is en het statistisch significant is (p<0,05). Als ik de statistiek in subgroepen doe (ook Mann-Whitney U), blijkt dat alleen groep A significant is en groep B niet.

Mijn vraag is welke test ik moet doen om te laten zien dat groep A het meest bijdraagt aan het significant verschil van de totale groep (A+B)?

Ik wou eerst een correlatie doen en dan wel spearman rho (mijn data is niet normaal verdeelt). Maar aangezien de concentratie een intervals data is en wel/geen klacht categorisch is weet ik niet of dat wel mag.

Thanx.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures