Springen naar inhoud

- - - - -

Kabinet stemt in met stikstofaanpak natura 2000-gebieden


  • Log in om te kunnen reageren

#1

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 04 februari 2010 - 11:01

Kabinet stemt in met stikstofaanpak Natura 2000-gebieden

De ministerraad heeft op voorstel van minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) ingestemd met de hoofdlijnennotitie voor de aanpak van de stikstofproblematiek in en nabij Natura 2000-gebieden.
De aanpak voorziet in een flinke inzet op rijks-, provinciaal- en gebiedsniveau om de stikstofneerslag te verminderen. Dit is goed voor de natuur en het levert ruimte op voor toekomstige (economische) ontwikkeling bij Natura 2000-gebieden.


Uitgangspunt van de zogeheten Programmatische Aanpak Stikstof is dat de hoeveelheid stikstof die op natuurgebieden neerslaat, omlaag gaat. Bij de programmatische aanpak wordt in beeld gebracht wat Rijk, provincies, gebieden en verschillende sectoren (landbouw, verkeer en industrie) bijdragen aan de vermindering van de stikstofdepositie. Tevens worden de maatregelen voor verbetering van de bijzondere natuur in de gebieden in kaart gebracht. Op basis van alle maatregelen kan worden bepaald hoeveel ruimte er is voor duurzame economische ontwikkeling.
Stikstof is het grootste probleem bij de uitvoering van Natura 2000. In 50 van de 162 Natura 2000-gebieden in Nederland moet de stikstofbelasting fors omlaag om de natuurdoelen van Natura-2000 te halen. In Nederland wordt het stikstofprobleem zwaarder gevoeld dan in omringende landen. Dit komt door de specifieke omstandigheden in het dichtbevolkte Nederland, waarin kwetsbare natuur en veehouderijen dicht bij elkaar liggen.

Bron: Waterforum online

Lees verder: http://netserver2.ne...t=Google Reader

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures