Springen naar inhoud

Warmtewisselaar


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Thaduke

    Thaduke


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 11 februari 2010 - 08:45

Ik zit in mijn laatste jaar van mijn bachelor opleiding Elektromechanica. Momenteel ben ik bezig met mijn stage waaraan een eindwerk gekoppeld zit. Hierin ligt mijn probleem.

Wat mijn eindwerk juist is is een iets langer verhaal maar het grote probleem dat mij tegenhoud is de warmtewisselaar. Aangezien ik als afstudeerrichting onderhoud doe heb ik hiermee niet veel ervaring. Ik zou door middel van een warmtewisselaar thermische olie moeten opwarmen, gebruik makende van stoom van 10 bar. Het staat nog niet vast of ik een shell-and-tube wisselaar ga gebruiken of een platenwisselaar. Dit hangt af van wat hier op het bedrijf nog voorradig is qua spare parts.

Mijn grote vraag is: hoe bereken ik van A tot Z een warmtewisselaar? Dus van het moment dat ik zeg van ik heb dat type warmtewisselaar met die specificaties, mijn olie is T1 en moet tot op T2 komen en ik beschik over stoom van zoveel graden. Hoe bereken ik juist uit die gegevens of
A. mijn warmtewisselaar voldoet
B. hoelang deze er over doet, in combinatie met mijn gekozen pomp, om de olie van T1 naar T2 te krijgen.

Is er iemand die mij hierin kan helpen of verder verwijzen naar een site of link die mij hierin kan helpen?

Alvast van harte bedankt!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures