Springen naar inhoud

- - - - -

Energiezuinig wandelen


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Lathander

  Lathander


 • >1k berichten
 • 2502 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 12 februari 2010 - 19:45

http://noorderlicht....richt/43095064/


De meeste zoogdieren die veel rennen doen dat op de bal van hun poten. Maar bij mensen is dat precies andersom. Onze voet komt zowel tijdens het lopen als rennen neer op de hiel. Amerikaanse onderzoekers vroegen zich af waarom we dat vreemde patroon aanhouden. Ze nodigden 27 vrijwilligers uit om op de universiteit van Utah te komen lopen en rennen. Dat deden ze op de lopende band, terwijl hun zuurstofverbruik werd gemeten als maatstaf voor het energieverbruik. De vrijwilligers moesten drie ren- en wandelpatronen aanhouden. Eerst normaal, waarbij de hiel als eerste de grond raakt, dan op de voorvoet met de hiel van de grond, en als laatste op hun tenen

"Invisible Pink Unicorns are beings of great spiritual power. We know this because they are capable of being invisible and pink at the same time. Like all religions, the Faith of the Invisible Pink Unicorns is based upon both logic and faith. We have faith that they are pink; we logically know that they are invisible because we can't see them."


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Wouter_Masselink

  Wouter_Masselink


 • >5k berichten
 • 8404 berichten
 • VIP

Geplaatst op 12 februari 2010 - 20:18

Belangrijk op op te merken. Als je gewend bent om op blote voeten te rennen dan land je juist iets eerder met de voorvoet dan met de hiel. Hierdoor is de drukbelasting beter te verdelen en komt er minder druk op je voet en benen te staan. Typische rennerskwaaltjes worden vaak geassocieerd met een renpatroon typisch voor een 'hiel eerst' landing.
"Meep meep meep." Beaker

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures