Springen naar inhoud

Anw isaac newton


 • Log in om te kunnen reageren

#1

vinnyy200

  vinnyy200


 • 0 - 25 berichten
 • 12 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 13 februari 2010 - 12:42

Hallo,
Ik wou graag wat informatie over latere kritiek op de vondsten van isaac newton( goed of slecht) dus kan ook verbetering zijn.
Het enige wat ik kon vinden is een stukje op wikipedia en de relativiteitstheorie van isaac newton die de zwaartekracht wet verbeterdde.
ik heb deze informatie ( het is niet allemaal al in eigen woorden geschreven) :
"- Isaac Newton had als eerst de aard van de zwaartekracht ingezien. Hij heeft dan ook zijn wet van zwaartekracht. Maar in 1915 werd zijn theorie over de zwaartekracht verder ontwikkeld door de natuurkundige Albert Einstein met zijn relativiteitstheorie.. Bij deze relativiteitstheorie wordt de zwaartekracht niet meer gezien als zomaar een kracht maar meer als een meetkundig eigenschap van de ruimte zelf. De theorie geeft een beschrijving van de tot dan toe onverklaarbare precessie in het baanvlak van de planeet mercurius en voorspelt ook correct nieuwe verschijnselen die tot dan toe volstrekt ondenkbaar waren(de toename van de massa van een deeltje als het de lichtsnelheid nadert). Ook verklaard de theorie waarom massa twee aspecten heeft, namelijk traagheid en gravitatie. "
Weet iemad misschien nog wat daarover?

alvast bedankt

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

kleine fysicus

  kleine fysicus


 • >250 berichten
 • 382 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 13 februari 2010 - 15:53

Denk eens aan het equivalantieprincipe, of relativistische impuls en impuls volgens de klassieke mechanica. Het feit dat newton beweerde dat licht uit deeltjes bestond, en leeuwenhoek uit golven. En dat vervolgens werd bewezen door middel van het dubble-split-experiment, dat beiden gelijk hebben? Hopelijk heb ik je wat verder geholpen?
Ik ben een kind van 13, dus als er dingen niet kloppen wilt u ze corrigeren. Bij voorbaat dank. Ik kom hier enkel om mijn kennis te verrijken en te delen met anderen.

#3

vinnyy200

  vinnyy200


 • 0 - 25 berichten
 • 12 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 13 februari 2010 - 16:31

Ja heel erg bedankt :eusa_whistle:
Nu kan ik weer verder met mijn verslag.

#4

*_gast_Bartjes_*

 • Gast

Geplaatst op 13 februari 2010 - 18:53

Nog wat aanvullende tips:

- De aard van de zwaartekracht heeft Newton niet ontdekt, hij heeft een wiskundige beschrijving gegeven die in heel veel gevallen opgaat. Hoe het kan dat het ene lichaam zonder tussenstof de gravitatiewerking van het andere lichaam ondergaat, bleef - ook voor Newton - een raadsel. Over dit zogeheten actio in distans-probleem is nog heel wat discussie geweest. Evenals over de vraag of de zwaartekrachtswerking van een lichaam zich met een eindige of oneindige snelheid rondom uitbreidt.

Zie:

http://en.wikipedia....ctio_in_distans

http://en.wikipedia....peed_of_gravity

- Ook de vraag of het universum volgens Newtons gravitatiewet stabiel is, hield de geesten bezig.

http://adsabs.harvar...ASPC..252...11H

- Verder valt over de vraag of ruimte en tijd absoluut zijn, de aard van het kracht-begrip en van inertiaalstelsels het nodige te zeggen.

http://en.wikipedia...._time_and_space

http://en.wikipedia....solute_rotation

http://en.wikipedia....Bucket_argument

http://en.wikipedia....es_of_reference

Ook interessant is de historische discussie over de grondslagen van de infinitesimaalrekening en de strijd over de vraag of Newton of Leibniz er de ontdekker/schepper van is.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures