Springen naar inhoud

- - - - -

Bouw 2de belgische windmolenpark van start


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Piffte

    Piffte


  • 0 - 25 berichten
  • 13 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 13 februari 2010 - 20:33

Gisteren is het officiele startschot gegeven voor de bouw van het tweede Belgische windmolen park op zee.

De onderneming Belwind, die het windmolenpark bouwt, liet eerder al de 55 funderingen plaatsen. Het windmolenpark zal zich 50km voor de kust van Zeebrugge vestigen op de Bligh-zandbank. Dat is nog verder dan het eerste Belgische windmolenpark gebouwd door C-power dat zich bevindt op de Thornthon-zandbank. Daar staan nu al 6 turbines.

Belwind liet de afgelopen maanden 55 grote buizen aanrukken die moest dienen al fundering. Deze werden gemaakt in de haven van Zeebrugge en door middel van sleepboten 50km in zee getrokken. Eénmaal daar aangekomen werden de buizen door een drijvende kraan, de HLV Svanen, in zee bebracht. Met haar 8700 ton hijsvermogen is de HLV Svanen 's werelds krachtigste drijvende kraan.

50km in zee is vrij ver en dat maakte de hele operatie niet goedkoop. Op het land kan je rekenen voor 1 miljoen euro per Megawatt die men verkrijgt van de turbines. Op zee wordt dit al snel 4 miljoen euro ! Toch zullen deze windturbines hun geld opbrengen. Dit door de elektriciteitsverkoop aan de klant maar ook door overheidsubsidies.

Voor meer info zie http://users.telenet.be/i-engineer/ . Best wel interessant ! :eusa_whistle:

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures