Springen naar inhoud

- - - - -

Pijnloze besnijdenis van volwassenen door ring


  • Log in om te kunnen reageren

#1

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 16 februari 2010 - 10:25

Pijnloze besnijdenis van volwassenen door ring
Geplaatste afbeelding
Een machtig wapen in de strijd tegen aids in Afrika zou weleens de besnijdenis van mannen kunnen zijn. Lang bleek dat onhaalbaar, omdat er te weinig medisch personeel is en weinig mannen op de pijnlijke besnijdenis zitten te wachten. De ShangRing brengt echter uitkomst. Het apparaat werkt vrijwel pijnloos en kan snel worden aangebracht. De ring is in China ontwikkeld en heeft een eerste testfase in Kenia al achter de rug. Christopher – een Keniaanse boer – was één van de proefpersonen. Hij besloot de ring te proberen nadat hij hoorde hoe pijnlijk een gewone besnijdenis was. “Ik dacht dat het de beste manier was om me te beschermen tegen ziektes zoals aids,” vertelt hij.

Zo werkt het
De ShangRing bestaat uit twee plastic ringen. De voorhuid wordt ertussen geplaatst en afgeknipt. Door de verdoving doet dat vrijwel geen pijn. Hechtingen zijn niet nodig en een enorme bloeding blijft uit. Mannen dienen de ShangRing vervolgens tien dagen lang te dragen om de wond te laten helen. Boer Christopher bevestigt dat de besnijdenis tot zijn grote verrassing vrijwel pijnloos was. In totaal zijn in Kenia veertig mannen met de ring besneden. 90 procent van hen was tevreden met de procedure.

Bron: scientias.nl

Lees verder: http://www.scientias...-door-ring/4464

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures