Springen naar inhoud

- - - - -

Aquamarine power brengt oesters in zee


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Piffte

    Piffte


  • 0 - 25 berichten
  • 13 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 18 februari 2010 - 11:56

Foto's en video's hoe de oester nu eigenlijk werkt vind je hier : http://i-engineerblo...ers-in-zee.html

Natuurlijk geen echte oesters maar wel gigantisch exemplaren van ijzer. Het Britse bedrijf Aquamarine Power heeft een soort van klapperende golfenergiegenerator aan het net gekoppeld en er wordt verwacht dat de 'Oyster' een vermogen zal leveren van ruim 300kW.

Het systeem bestaat uit een paneel met een hoogte van 10 meter dat is opgebouwd uit met lucht gevulde buizen. Dit paneel is scharnierend verbonden met een constructie die op de zeebodem rust. Onder invloed van golven beweegt het paneel heen en weer ten opzichte van de vaste constructie die op de zeebodem staat. Door het heen en weer bewegen zet dit paneel 2 grote hydraulische cilinders in beweging.

Deze hydraulische cilinders worden verbonden met een station via hydraulische verbindingen. Telkens wanneer de cilinders worden ingedrukt pompen zij onder grote druk vloeistof naar een tank. Dit reservoir voedt vervolgens een hyraulische motor die een piekvermogen van 318kW heeft.

Op dit moment bevindt het eerste exemplaar van de Oyster zich voor de kust van Orkney in Schotland op 10meter diepte.(zie video) Aquamarine Power zal de resultaten hiervan gebruiken voor de bouw van een nieuwe versie, de Oyster2.

Veranderd door confusie, 22 februari 2010 - 11:32


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures