Springen naar inhoud

Haarp


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Mimetidae

  Mimetidae


 • >25 berichten
 • 30 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 20 februari 2010 - 21:01

Nu hoor ik het woord HAARP telkens maar weer opduiken. Ik weet niet precies wat het is, maar op Wikipedia staat het volgende te lezen:

"Het High Frequency Active Auroral Research Program (HAARP) is een Amerikaans militair en civiel onderzoeksinstituut in Alaska, dat onderzoek doet naar de ionosfeer. Dit onderzoek richt zich onder andere op hoogfrequente elektromagnetische (be)straling van de ionosfeer, waardoor deze lokaal tijdelijk wordt vervormd. Andere onderzoeksgebieden zijn inzicht verkrijgen op het gebied van radiogolven, communicatie en navigatie."

Nu doen er zich allerlei vreemde theorieŽn de ronde rond HAARP. Het werkelijke doel van het toestel zou niet datgene zijn wat we moeten denken dat het is (dus onderzoek). Wikipedia zegt er het volgende over:

"Al sinds de start van het project is er (soms felle) kritiek geuit op HAARP.

Allereerst is er kritiek op de locatie van het HAARP-terrein. De locatie voor het terrein, een in onbruik geraakte OTH-radar, werd vooral gekozen om politieke redenen. Vanuit wetenschappelijk oogpunt was deze locatie echter ongeschikt. Ook kostte het project veel meer dan soortgelijke projecten elders in de wereld.

Midden jaren 90 begonnen mensen te twijfelen aan de ware doelstellingen van HAARP. Zo begonnen complottheorieŽn de ronde te doen dat de antennes op het terrein in werkelijkheid onderdeel zouden zijn van een wapen. Een kleine groep Amerikaanse natuurkundigen uitte hun kritiek in wetenschappelijke tijdschriften als Physics and Society[6], waarin ze beweerden dat HAARP wel eens onderzoek zou kunnen doen naar het uitschakelen van vijandelijke wapens. Deze kritiek werd versterkt door Bernard Eastlund, een natuurkundige, die enkele van de concepten achter HAARP had helpen ontwikkelen. Hij stelde een wapen voor waarmee met radiogolven van hoge frequenties de elektronen en ionen in de ionosfeer konden worden gemanipuleerd om zo vijandelijke raketten tegen te houden en vijandelijke communicatie onmogelijk te maken. Deze plannen werden echter nooit uitgevoerd, en de aannemers die verantwoordelijk waren voor de bouw op het HAARP-terrein hebben altijd ontkend dat Eastlundís ideeŽn werden gebruikt bij de bouw."


Ik ben erg benieuwd naar HAARP. De vraag is of iemand hier al van gehoord heeft, er wat meer over kan vertellen en of het iets is waar we ons weldegelijk "zorgen" over zouden moeten maken. Niet dat ik met schrik rondloop of zo :eusa_whistle: Het is puur uit interesse, niet uit paranoia.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Marko

  Marko


 • >5k berichten
 • 9133 berichten
 • VIP

Geplaatst op 20 februari 2010 - 22:21

Voor de goede orde: De cursieve stukken tekst komen van Wikipedia. De gegeven referentie naar Physics and Society verwijst naar dit artikel, wat over iets totaal anders gaat. "HAARP" wordt er niet eens in genoemd.

Met andere woorden: Zelfs de beschrijving op Wikipedia van de complottheorieŽn en kritieken die er zouden heersen rammelt "behoorlijk". Sowieso kun je dergelijke complottheorieŽn beter negeren. Zorgen maken is zeker niet nodig.

Daarmee blijft alleen de feitelijke beschrijving van het project overeind. Het is een onderzoeksproject naar de atmosfeer, zoals je zelf ook al had gelezen. Het project heeft zijn eigen website:

http://www.haarp.alaska.edu/

Daar lijkt een schat aan informatie te staan voor de geÔnteresseerde leek. Mocht je naar aanleiding van de informatie op die site concrete vragen hebben, dan ben je van harte welkom on deze te stellen. Maar op complottheorieŽn gaan we niet in.

Omdat het hier verder niet om een aanzet tot een nieuwe wetenschappelijke theorie gaat, staat dit topic bovendien niet op zijn plaats. Dit topic is daarom verplaatst naar het Natuurkunde-gedeelte.

Cetero censeo Senseo non esse bibendum


#3

dazz

  dazz


 • >100 berichten
 • 194 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 23 februari 2010 - 11:56

Wat vind je evt van volgende links?

HAARP 10.08m


HAARP CBC Broadcast Weather control part 1 7.13m


HAARP, Marcel Messing WWW extras 9.03m
http://video.google....7...Cg&q=haarp#

HAARP - Nature Modification Weapon 10.28m
http://www.youtube.c...feature=related

HAARP Technology 10.06m
http://www.youtube.c...feature=related

#4

Xmanor

  Xmanor


 • >100 berichten
 • 101 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 mei 2011 - 17:30

interessant dat HAARP maar ik heb een vraag. Kunnen die dingen orkanen veroorzaken als je hem op een bepaalde plek concentreert?

#5

317070

  317070


 • >5k berichten
 • 5611 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 01 mei 2011 - 21:50

Kunnen die dingen orkanen veroorzaken als je hem op een bepaalde plek concentreert?

Volgens de huidige stand van de wetenschappen is daar maar 1 goed antwoord op: dat is compleet onmogelijk, en als het mogelijk zou zijn technisch compleet onhaalbaar.
What it all comes down to, is that I haven't got it all figured out just yet
And I've got one hand in my pocket and the other one is giving the peace sign
-Alanis Morisette-

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures