Springen naar inhoud

- - - - -

Zwanger door transplantatie ovariumweefsel


  • Log in om te kunnen reageren

#1

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 25 februari 2010 - 10:16

Zwanger door transplantatie ovariumweefsel

Een Deense vrouw is twee keer zwanger geraakt na cryopreservatie van ovariumweefsel. Zij is daarmee de eerste, voor zover bekend. De vrouw in kwestie, Stinne Bergholdt, is een van de auteurs van een case-report over zichzelf, die in Human Reproduction is opgenomen.

De vrouw kreeg op 27-jarige leeftijd een ewingsarcoom in de ribben. Zij werd hiervoor geopereerd en met chemotherapeutica behandeld. Voorafgaand aan de behandeling werd een deel van de rechtereierstok – de linker was ooit al verwijderd in verband met een dermoďdcyste – ingevroren. Nadat de behandeling van de vrouw succesvol was verlopen en beëindigd, bleek zij, zoals verwacht bij dit bepaalde chemotherapiebeleid, in de menopauze terechtgekomen. Zes reepjes ovariumschors werden daarop op de rest-eierstok aangebracht. Na hormonale stimulatie werd zij zwanger en kreeg zij een gezond kind. Bijna een jaar later bleek zij tot haar verrassing opnieuw zwanger, ditmaal zonder hormonale stimulatie. Ook dit keer werd een gezond kind geboren. Op het moment van publicatie gaf de vrouw nog borstvoeding, maar bij echografie leek de ovariumfunctie normaal: verschillende follikels van diverse grootte werden gezien. Het getransplanteerde weefsel heeft in ieder geval al vier jaar gefunctioneerd.
...

Bron: Medisch Contact

Lees verder: http://medischcontac...riumweefsel.htm

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures