Springen naar inhoud

- - - - -

Naar de ruimte met virgin galactic


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Piffte

    Piffte


  • 0 - 25 berichten
  • 13 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 27 februari 2010 - 12:34

Foto's en video's van de SpaceShipTwo vindt je hier : http://i-engineerblo...n-galactic.html

Met hun SpaceShipTwo heeft Virgin Galactic 's wereld eerste commerciele ruimteschip gebouwd. Het Amerikaanse bedrijf wil dit toestel gebruiken om toeristen de komende jaren naar de ruimte te sturen. Het einddoel is het opzetten van een commerciŽel ruimtevaartbedrijf met vijf van dergelijke toestellen, vanaf eind 2011.

Bij de ontwikkeling van SpaceShipTwo werd voortgebouwd op de ervaring die is opgedaan met SpaceShipOne, waarmee in 2004 drie succesvolle vluchten werden gemaakt tot 100 km hoogte. De SpaceShipTwo klimt nu tot een hoogte van 140km en is is met zijn lengte van 18,3 meter 2 keer zo groot als de SpaceShipOne. De cabine is 2,3 meter breed en biedt plaats aan 6 passagiers en 2 piloten. De passagiers hebben tijdens de vlucht ook een goed zicht naar buiten door raampjes met een diameter van 30 en 43cm. Het ruimteschip bestaat volledig uit het uiterst lichte composietmateriaal koolstofvezel.

De SpaceShipTwo wordt met een eveneens nieuw ontworpen draagvliegtuig, de WhiteKnightTwo, tot op een lanceerhoogte van 15 km gebracht. Daar laat de WhiteKnightTwo de SpaceSHipTwo vallen en de raketmotor zal even later zorgen voor de aanstuwing van het ruimteschip. De SpaceShipTwo vliegt dan vervolgens bijna verticaal onder een hoek van 84į met het aardoppervak naar boven. Het vlieguig vliegt tot een hoogte van ongeveer 140km waar de passagiers kunnen genieten van een halfuur gewichtloosheid.

Onder invloed van de zwaartekracht brengen de piloten het ruimteschip terug naar beneden. Tijdens de de afdaling wordt het toestel sterk afgeremd door het kantelen van de vleugels over een hoek van 70į om de snelheid enigszins geleidelijk terug te brengen tot aerodynamisch acceptabele waarde zonder dat de romp te heet wordt door wrijvingswarmte. Op 21,5 kilometer hoogte kantelen de vleugels terug naar hun standaardpositie waardoor de SpaceShipTwo terug zweeft naar de aarde.

100 mensen hebben hun reisje al geboekt wat een slordige 140 miljoen euro kost... ALs u ook zin hebt om te proeven van de gewichtloosheid kan je op de website van Virgin Galactic nu een plaatsje boeken

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures