Springen naar inhoud

- - - - -

Gelukkige mensen zijn egoïstischer dan minder gelukkige mensen


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Lathander

    Lathander


  • >1k berichten
  • 2502 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 maart 2010 - 17:22

http://www.sciencepalooza.nl/?p=1986


Iedereen streeft naar geluk. In Amerika staat “het recht om geluk na te streven” zelfs in de grondwet. En geluk is goed. Het is niet alleen een fijn gevoel, het maakt mensen ook beter in sociale interacties en over het algemeen zijn gelukkige mensen gezonder. Maar geluk is niet voor alles goed blijkt nu. Gelukkige mensen zijn egoïstischer dan minder gelukkige mensen. Dat is de conclusie van de laatste studie van psycholoog Joe Forgas aan de Universiteit van New South Wales in Sydney, Australië. En dat werk werd voorafgegaan door een reeks aan studies waarin hij de negatieve gevolgen van het geluksgevoel liet zien. Gelukkige mensen zijn minder goed in staat iets overtuigend te beargumenteren, makkelijker beet te nemen, ze hebben weinig oog voor detail en ze zijn gevoeliger voor stereotypes

"Invisible Pink Unicorns are beings of great spiritual power. We know this because they are capable of being invisible and pink at the same time. Like all religions, the Faith of the Invisible Pink Unicorns is based upon both logic and faith. We have faith that they are pink; we logically know that they are invisible because we can't see them."


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures