Springen naar inhoud

- - - - -

Nieuwe applicaties onthuld voor navigatiesysteem galileo


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Piffte

    Piffte


  • 0 - 25 berichten
  • 13 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 03 maart 2010 - 21:19

Meer applicaties vind je hier : http://i-engineerblo...nthuld-van.html

Galileo, de Europese evenknie van het Amerikaanse navigatiesysteem GPS, zal nog niet meteen aan uw vooruit hangen, maar stillaan wordt wel duidelijk hoe het systeem er uit zal zien. Op de eerste applicatie-beurs in Brussel worden heel wat toepassingen getoond die ons dagelijk leven een pak aangenamer moeten maken.

Galileo had in principe al jaren afgewerkt moeten zijn, maar de eerste delen van het navigatiesysteem zullen pas in 2014 echt operationeel worden. Toch lijkt ons wachten nu beloond te worden. Galileo zal bijvoorbeeld heel wat precieser zijn dan GPS, wat vooral in de scheepvaart een grote hulp zal zijn om boten te traceren. Maar ook in het dagelijkse leven belooft Galileo een grote hulp te worden. Op de eerste applicatie-beurs in het Brusselse Berlaymontgebouw worden de eerste toepassingen voorgesteld. Het beeld van een navigatietoestel dat je enkel door het verkeer gidst moet daarvoor wel bijgesteld worden. Een overzicht van enkele opmerkelijke applicaties die deze week worden voorgeteld :

Wegwijzer voor blinden
Onder de naam Pernasvip werd een applicatie uitgedokterd die het mogelijk moet maken om blinden en slechtzienden gemakkelijker van punt A naar punt B te navigeren. Dankzij de precisie van de Galileo opent dat nieuwe perspectieven. Ook staan er applicaties op de plank voor rolsoelgebruikers.

Speurhond
Via een combinatie van navigatie en windmeting zal het systeem een gote hulp zijn bij reddingsoperaties. Galileo kan dan immers berekenen in welke gebieden speurhonden nog moeten zoeken om een zo groot mogelijke kans op succes te boeken.

Gaming
Een erg opmerkelijk functie is de mogelijkheid om games te integreren in het echte leven. Via satellietverbindingen moet het zelfs mogelijk zijn om vanuit je luie zetel op een echt racecircuit te racen tegen piloten die op dat moment in een echte auto op diezelfde baan rijden.

Fantastisch toch ? :eusa_whistle:

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures