Springen naar inhoud

- - - - -

Hoge opleiding steeds minder garantie voor succes


  • Log in om te kunnen reageren

#1

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 04 maart 2010 - 08:15

Hoge opleiding steeds minder garantie voor succes


De huidige hoger opgeleiden hebben minder succes op de arbeidsmarkt dan hoogopgeleide generaties voor hen. Carrières zijn in de afgelopen decennia bovendien steeds kwetsbaarder en minder stabiel geworden, voor zowel hoog- als laagopgeleiden. Dat toont NWO-wetenschapper Anna Manzoni aan in haar unieke onderzoek naar arbeidsmarktmobiliteit. Veel eerdere onderzoeken op dit gebied zijn volgens haar vaak te beperkt.

Anna Manzoni bestudeerde in detail hoe de carrières van verschillende generaties Duitsers, Nederlanders, Italianen en Engelsen in de afgelopen decennia veranderd zijn. Loopbanen blijken vooral minder stabiel te zijn dan voorheen. Een van de redenen daarvoor is de toegenomen deelname van vrouwen aan de arbeidsmarkt. Vrouwen onderbreken hun carrière vaker om voor hun kroost te zorgen en hebben bovendien daarna meer moeite om weer een positie op de carrièreladder te veroveren.

...


Bron: NWO


Lees verder: http://www.nwo.nl/nw...ges/NWOP_82ZK9Y

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures