Magnetisch veld op aarde zou snel kunnen omkeren

Moderator: Astro

Reageer
Berichten: 2.504

Magnetisch veld op aarde zou snel kunnen omkeren

http://www.nu.nl/wetenschap/2198974/


Het is bijna onmogelijk om op lange termijn te voorspellen wanneer het magnetisch veld van de aarde zal omdraaien, zoals dat eerder in de geschiedenis al gebeurde. Dat blijkt uit een Franse studie
"Invisible Pink Unicorns are beings of great spiritual power. We know this because they are capable of being invisible and pink at the same time. Like all religions, the Faith of the Invisible Pink Unicorns is based upon both logic and faith. We have faith that they are pink; we logically know that they are invisible because we can't see them."

Berichten: 382

Re: Magnetisch veld op aarde zou snel kunnen omkeren

Gewoon even een vraagje: Wat heeft dit voor gevolgen voor de mensen en dieren op de aarde? Wat heeft dit voor gevolgen voor apparatuur dat op magnetische velden werken?


Ik heb ergens een keer gelezen, dat er dieren zijn die zich coördineren via het magnetisch aardveld, kan echter de link niet meer vinden, klopt dit?


Met vriendelijke groet,

Niek
Ik ben een kind van 13, dus als er dingen niet kloppen wilt u ze corrigeren. Bij voorbaat dank. Ik kom hier enkel om mijn kennis te verrijken en te delen met anderen.

Gebruikersavatar
Berichten: 4.810

Re: Magnetisch veld op aarde zou snel kunnen omkeren

Men heeft nooit bewijzen van massale diersterfte gevonden na een periode waar het magnetisch veld zich heeft omgedraaid, dus voor dieren die zich oriënteren op het magnetisch veld zal het mogelijks allemaal wel meevallen. Echter, menselijke apparatuur die afhankelijk is het magnetisch veld van de aarde zal aangepast moeten worden.

Gebruikersavatar
Pluimdrager
Berichten: 7.933

Re: Magnetisch veld op aarde zou snel kunnen omkeren

Echter, menselijke apparatuur die afhankelijk is het magnetisch veld van de aarde zal aangepast moeten worden.
Ik probeer te bedenken of er nog iets anders is dan een kompas, maar dat lukt me niet. Wat voor andere menselijke apparatuur is er nog?

Gebruikersavatar
Berichten: 4.810

Re: Magnetisch veld op aarde zou snel kunnen omkeren

Ik heb me ooit laten wijsmaken dat heel wat navigatieapparatuur moeilijkheden zou krijgen bij een ompoling. Maar ik kan me best voorstellen dat er heel wat meer gespecialiseerde apparatuur kan beïnvloed worden door een ompoling van het magnetische veld. Ik ben hier echter ook geen expert, dus meer specifiek zijn kan ik niet.

Berichten: 73

Re: Magnetisch veld op aarde zou snel kunnen omkeren

Op het moment van zo'n ompoling zal de aarde even geen of nagenoeg geen magnetisch veld hebben. Hierdoor blijft de aarde en alles erop en eraan een moment onbeschermd voor alle straling die het heelal te bieden heeft. Dit is weer funest voor ALLE electrische apparatuur wat mogelijk tot gevolgd heeft dat er een hoop niet meer werkt. Idd zijn er genoeg dieren die reageren op het magnetisch veld van de aarde. Ook zij zullen een moment van desorientatie kennen, langdurige gevolgen zijn lastig te voorspellen. Zo'n ompoling moet een reactie zijn van wat de vloeibare kern van de aarde doet. Gravitatie van andere hemellichamen heeft hierop invloed en kan zo'n ompoling veroorzaken. Hoe of wat voor voorwaarden er moeten zijn voor zo'n ompoling is pure speculatie maar daarom niet minder interessant. :eusa_whistle:

Reageer