Springen naar inhoud

Golven of iets cyclisch bij downloaden torrents?


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Escafon

  Escafon


 • >25 berichten
 • 72 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 08 maart 2010 - 18:52

Ik zit regelmatig een beetje te observeren hoe torrents binnenkomen, en sinds ik dit doe zie ik als het "lekker loopt" vaak een soort golfbeweging, met een periode van een kleine minuut, dus ongeveer iedere minuut een klein dipje. op het oog lijkt het meer op de beweging die een fietsventiel maakt (cycloide) dan op een sinusfunctie, maar ik vind het mateloos boeiend, (een draaiende wasmachine is ook beter dan de meeste televisie) iemand enig idee wat deze regelmatigheid kan verklaren? Volgens mij kan het nauwelijks aan mijn provider liggen, omdat hetzelfde patroon bij verschillende stroomsnelheden optreedt.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

317070

  317070


 • >5k berichten
 • 5611 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 08 maart 2010 - 20:04

Ik zit regelmatig een beetje te observeren hoe torrents binnenkomen, en sinds ik dit doe zie ik als het "lekker loopt" vaak een soort golfbeweging, met een periode van een kleine minuut, dus ongeveer iedere minuut een klein dipje.

Dat kan verschillende redenen hebben. Meestal heeft het te maken met het TCP-congestion control algoritme. Dat heeft een AIMD-structuur, en leidt tot zulke grafiekjes:
Geplaatste afbeelding
Geplaatste afbeelding
Bij torrents kan het zijn dat je computer maar weinig actieve verbindingen tegelijk ondersteunt. Als hij dan een random peer aanspreekt (iedere 1à5 minuten denk ik), kan het zijn dat je verbinding inderdaad terugvalt. Maar dit is moeilijk in te schatten doordat torrents gewoon een erg complex protocol is.

Maar meestal hangt het gewoon samen met je netwerk, waarbij de computer langzaam meer en meer verkeer genereert, totdat het netwerk vastloopt (en er pakketten verloren gaan) en je computer minder gaat versturen omdat de controlepaketten ook wegvallen. Bij Bittorrentverkeer is het waarschijnlijk dit dat je ziet, omdat torrentverkeer (meestal) over UDP i.p.v. TCP gaat.

Veranderd door 317070, 08 maart 2010 - 20:05

What it all comes down to, is that I haven't got it all figured out just yet
And I've got one hand in my pocket and the other one is giving the peace sign
-Alanis Morisette-

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures