Springen naar inhoud

Filosofie/wijsbegeerte


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Evaaaaaa

  Evaaaaaa


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 16 maart 2010 - 19:06

Hallo allemaal,

Ik ben een leerlinge uit vijf gymnasium.
Al sinds de derde klas zijn docenten bezig mij en de rest van de school aan te sporen tot nadenken over onze toekomst, wat begon met een profielkeuze.

Nu ik in de vijfde zit begint het eindexamen toch wel erg dichtbij te komen en ontkom ik niet aan nadenken over wat ik later wil gaan doen...
Lange tijd heb ik alleen geweten dat ik niets medisch of wiskundigs wilde doen; maar op een avond in bed kreeg ik ineens een 'helder' moment en dacht ik aan filosofie!

Vandaag waren er een aantal Uva studenten bij mij op school om te praten over de studies die ze deden en hun universiteit. Helaas zat er geen enkele bij die wijsbegeerte studeerde.

Ik hoop hier een reactie te krijgen van een student wijsbegeerte. Ik wil graag weten hoe deze studie is en of hij blijft boeien.

Mijn grootste twijfel zit hem in de manier van leren. Zoals ik nu filosofieles heb is geweldig. De leraar legt uit en stelt veel vragen, waardoor er vaak discussies ontstaan in de klas. Dit met elkaar praten en ideeen uitwisselen vind ik erg leuk aan de lessen, maar ik ben bang dat ik tijdens een studie filosofie ineens drie uur lang hoorcolleges moet bijwonen.

Vrij lang berichtje geworden maar ik hoop dat er hier iemand is die me wat meer kan inlichten :eusa_whistle:

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

bartelomeus

  bartelomeus


 • >250 berichten
 • 369 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 23 maart 2010 - 15:12

Ik zou hier:

http://studiekeuze.s...or_Wijsbegeerte

En hier:

http://studiekeuze.s...begeerte_volgen

Eens kijken.

Op een voorlichtingsdag kun je dergelijke vragen stellen aan studenten en een studieadviseur (via google te vinden) kun je altijd naar andere zaken vragen.
Onzekerheid is de enige zekerheid die het leven te bieden heeft - leef daar naar!

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures