Filosofie/wijsbegeerte

Reageer
Berichten: 1

Filosofie/wijsbegeerte

Hallo allemaal,

Ik ben een leerlinge uit vijf gymnasium.

Al sinds de derde klas zijn docenten bezig mij en de rest van de school aan te sporen tot nadenken over onze toekomst, wat begon met een profielkeuze.

Nu ik in de vijfde zit begint het eindexamen toch wel erg dichtbij te komen en ontkom ik niet aan nadenken over wat ik later wil gaan doen...

Lange tijd heb ik alleen geweten dat ik niets medisch of wiskundigs wilde doen; maar op een avond in bed kreeg ik ineens een 'helder' moment en dacht ik aan filosofie!

Vandaag waren er een aantal Uva studenten bij mij op school om te praten over de studies die ze deden en hun universiteit. Helaas zat er geen enkele bij die wijsbegeerte studeerde.

Ik hoop hier een reactie te krijgen van een student wijsbegeerte. Ik wil graag weten hoe deze studie is en of hij blijft boeien.

Mijn grootste twijfel zit hem in de manier van leren. Zoals ik nu filosofieles heb is geweldig. De leraar legt uit en stelt veel vragen, waardoor er vaak discussies ontstaan in de klas. Dit met elkaar praten en ideeen uitwisselen vind ik erg leuk aan de lessen, maar ik ben bang dat ik tijdens een studie filosofie ineens drie uur lang hoorcolleges moet bijwonen.

Vrij lang berichtje geworden maar ik hoop dat er hier iemand is die me wat meer kan inlichten :eusa_whistle:

Berichten: 369

Re: Filosofie/wijsbegeerte

Ik zou hier:

http://studiekeuze.schoolweb.nl/Study.aspx...or_Wijsbegeerte

En hier:

http://studiekeuze.schoolweb.nl/Study.aspx...begeerte_volgen

Eens kijken.

Op een voorlichtingsdag kun je dergelijke vragen stellen aan studenten en een studieadviseur (via google te vinden) kun je altijd naar andere zaken vragen.
Onzekerheid is de enige zekerheid die het leven te bieden heeft - leef daar naar!

Reageer