Springen naar inhoud

Tinnitus genezen


 • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten

#1

Hendriks

  Hendriks


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 19 maart 2010 - 21:32

Als tinnitus ongelukkige was ik na enkele jaren alle klassieke en alternatieve methoden kotsbeu. Zoals iedereen, met oorfluiten, begon de zoektocht naar genezing met de klassieke geneeskunde bij KNO geneesheren en huisartsen. Na de nodige klinische testen en voorgeschreven reeksen van anti-depressiva, bloedverdunners en anti-epileptica ging ik de alternatieve toer op.
Oorkaarsen, acupunctuur, chiropractie, osteopathie, voetzool-reflexologie, shiatsu, tai chi, qigong, electro-therapie, enz……
Ook de hierbij voorgeschreven vitaminen en voedingssupplementen kwamen na een jaar mijn strot uit.
Het volledige circus, varieté en cabaret heb ik meegemaakt.

Als herborist ben ik dan maar gestart met een eigen tinctuur. Ik heb in mijn leven al vele tincturen gemaakt, maar deze keer moest het ontwerp direct gericht zijn op oorsuizen. Aldus onstond er na veel experimenteren (op mijzelf, het beste proefkonijn ) een complexe tinctuur van diverse kruiden en zaden. Een compositie van planten waarvan sommige ook al in de oudheid en de middeleeuwen een zeer vermaard middel waren tegen oorsuizen. Jawel, oorsuizingen is niet alleen van deze tijd.

En, wonder boven wonder, mijn tinnitus is al voor ongeveer 80% genezen. Met het laatste recept had ik na één week al resultaat. Na vijf dagen kreeg ik blackouts; perioden waarbij geen aandacht meer werd geschonken aan de fluittoon.
Een nieuw leven en een nieuwe wereld ging voor mij open. Na enkele weken was de hevige fluitketel al vervangen door een licht gesis. Ik weet dat volledige genezing uitgesloten is, maar zoals het licht geruis er nu is kan ik met een gerust hart verder leven.

De tinctuur heeft één klein nadeel. Gedurende de laatste maanden ben ik enkele kilo’s aangekomen. Dit vindt m.i. zijn oorzaak enerzijds door een betere spijsvertering en anderzijds door de reinigende werking van lever, gal en nieren.

Ik hou jullie op de hoogte van de verdere ontwikkeling want de moed geef ik, kost wat kost, nooit maar dan ook nooit op.


Hendriks

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

anusthesist

  anusthesist


 • >5k berichten
 • 6032 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 19 maart 2010 - 21:52

Allereerst is het vervelend dat je last hebt van tinnitus. Echter...waar je precies met dit topic naar toe wilt is mij een raadsel. Je legt namelijk geen voedingsbodem -om in de plantensfeer te blijven- voor een wetenschappelijke discussie. Voor het delen van je ervaring en voor het horen van ervaringen van anderen kun je het beste terecht op sites voor lotgenotencontacten.

Dit topic gaat op slot.
That which can be asserted without evidence can be dismissed without evidence.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures