Springen naar inhoud

- - - - -

Minder files met connected cruise control


  • Log in om te kunnen reageren

#1

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 24 maart 2010 - 16:51

Minder files met Connected Cruise Control
Met cruise control kan je nu niet veel meer dan je snelheid vastleggen en je voet van het gaspedaal halen. Maar een nieuwe vorm van cruise control gaat de bestuurder waarschuwen voor filesituaties. Een groep bedrijven en kennisinstellingen werkt samen om de nieuwe cruise control binnen een paar jaar op de markt te brengen.

Als voldoende auto´s worden uitgerust met `Connected Cruise Control´, zal de kans op files en schokgolven aanzienlijk verminderen. Dat meldt de TU Delft op haar website. Connected Cruise Control is een systeem dat de auto in staat stelt verder te kijken dan de auto direct voor hem. Met Connected Cruise Control kan de bestuurder inspelen op de situatie die zich tot kilometers vóór de auto afspeelt. Zodra meerdere auto´s dit doen, wordt de kans op kettingbotsingen en schokgolven die tot files leiden (doordat meerdere auto’s plotseling remmen) kleiner.

Bron: Kennislink

Lees verder: http://www.kennislin...t=Google Reader

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures