Springen naar inhoud

- - - - -

Octrooien op borstkankergenen afgeschoten


 • Log in om te kunnen reageren

#1

DePurpereWolf

  DePurpereWolf


 • >5k berichten
 • 9240 berichten
 • VIP

Geplaatst op 01 april 2010 - 09:22

Octrooien op borstkankergenen afgeschoten

Geïsoleerd DNA in een reageerbuisje verschilt onvoldoende van DNA dat nog in het lichaam zit, om octrooieerbaar te zijn als zijnde iets nieuws. Met andere woorden: Myriad Genetics kan haar exclusieve claims op de borstkankergenen BRCA1 en BRCA2 vergeten, zo heeft de New Yorkse federale rechter Robert Sweet maandagmiddag bepaald.


De onverwachte uitspraak (‘pigs fly’, volgens sommigen) kan van grote invloed zijn op de octrooieerbaarheid van genen in het algemeen. Als zij tenminste het hoger beroep overleeft dat Myriad direct heeft aangetekend.

...

Lees verder: http://www.c2w.nl/oc...ten.83530.lynkx

Bron: C2W

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Dido

  Dido


 • >1k berichten
 • 1818 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 01 april 2010 - 11:51

Myriad eist het alleenrecht op om te testen of vrouwen dragers zijn van de mutatie, en kan daar als monopolist meer dan 3000 dollar per test voor vragen.

Er was alleszins heel wat ongerustheid merkbaar in de medische wereld over het feit dat Myriad dit alleenrecht opeiste. Daardoor zou het voor vele vrouwen een ernstige hinderpaal vormen om na te gaan of zij al dan niet drager zijn van die gevaarlijke BRCA1 en 2 genen.
Ik hoop dat het recht op medische zorg (en meer specifiek 'preventie' in dit geval) hier blijft primeren boven het recht op grof geldgewin door zulke firma's.

Dido

Veranderd door Dido, 01 april 2010 - 11:52

Ik ben niet jong genoeg om alles te weten...
-Oscar Wilde-

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures