Springen naar inhoud

Wolkenkrabber duurzaam?


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Alkartus

  Alkartus


 • >100 berichten
 • 199 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 08 april 2010 - 23:31

Er worden steeds meer gebouwen van 400+ meter gebouwt. Deze gebouwen zijn hypermodern en ontworpen om meestal iets van 100 jaar mee te gaan. Waarschijnlijk blijkt dat ze vaak zelfs nog wat langer kunnen blijven staan. Maar uiteindelijk zal zo'n wolkenkrabber toch vervangen moeten worden... Neem nou de Taipei 101 (508 meter), hij staat nu nog vrij, maar ik denk dat dat over 100 jaar zeker niet meer het geval zal zijn. Taipei 101 is dan toch een beetje ouderwets en zal (om veiligheidsredenen) gesloopt moeten worden. Nu is de vraag: hoe?

Kun je iets wel duurzaam noemen als het lang mee gaat, maar later een enorm probleem zal zijn? :eusa_whistle:

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Benm

  Benm


 • >5k berichten
 • 9748 berichten
 • VIP

Geplaatst op 08 april 2010 - 23:46

Hoge gebouwen zijn vaak te slopen met explosieven zonder dat er puin terecht komt op grote afstand ervan. Dat gebeurd nu ook al regelmatig, al zijn die gebouwen natuurlijk lang niet zo hoog als de megatorens. Zie bijvoorbeeld hier een gebouw van dik 100 meter dan neergaat zonder puin over meer dan een paar tiental meter te verspreiden:



Met 100 technologische ontwikkeling te gaan denk ik dat het wel moet lukken een gebouw dat 5x zo hoog is ook gecontroleerd neer te maaien.
Victory through technology





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures