Springen naar inhoud

- - - - -

Tweedehands dna doet japanners beter sushi verteren


  • Log in om te kunnen reageren

#1

bartelomeus

    bartelomeus


  • >250 berichten
  • 369 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 14 april 2010 - 13:32

Japanners halen waarschijnlijk meer energie uit een hap zeewier dan westerlingen, doordat hun darmbacteriŽn er beter raad mee weten. Dat danken ze aan tweedehands DNA, overgenomen van een bacterie uit zee.

De darmbewoners schuwen geen enkel middel in hun overlevingsstrijd. En diefstal loont soms, laat nieuw onderzoek zien. Een groep Franse onderzoekers heeft ontdekt dat de bacteriŽn die Japanners met zich meedragen, vreemd DNA bezitten, afkomstig van een totaal ander type bacterie. Amerikaanse darmbacteriŽn hebben dit DNA niet, schrijven de onderzoekers in Nature.

Japanners eten namelijk veel nori, gedroogd zeewier van de Porphyra-familie: gemiddeld ruim veertien gram per dag. De darmbacteriŽn kunnen dat, na de genendiefstal, gemakkelijker verteren. Dat is niet alleen in hun eigen belang. Ook de gastheer of Ėvrouw profiteert daar waarschijnlijk van. De bacteriŽn scheiden de enzymen namelijk uit, en darmcellen kunnen een deel van de voedingsstoffen die vrijkomen, voor de neus van de bacteriŽn wegkapen.

Dit zijn enkele passages uit: http://noorderlicht....kelen/43320421/
Onzekerheid is de enige zekerheid die het leven te bieden heeft - leef daar naar!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures