Springen naar inhoud

- - - - -

Minder schonen verdienen minder dan knappe mensen


  • Log in om te kunnen reageren

#1

bartelomeus

    bartelomeus


  • >250 berichten
  • 369 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 15 april 2010 - 13:02

Lelijke mensen verdienen minder dan schoonheden. Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat mooie advocaten vijftien jaar na het afronden van hun studie 6,5 procent meer verdienen dan hun minder goed bedeelde studiegenoten.

Volgens Hamermesh wegen de kosten van plastische chirurgie voor lelijke mensen niet op tegen de voordelen die hun dat kan opleveren. Uit onderzoek blijkt volgens hem tevens dat bedrijven die mooie mensen op hun verkoopafdeling laten werken, beduidend meer omzet behalen dan bedrijven waar geen fraaie ‘exemplaren’ op die afdeling werken. Schoonheid speelt overigens bij mannen een nog grotere rol dan bij vrouwelijke werknemers, aldus de econoom.

Hamermesh denkt dat de bevoordeling van mooie mensen op het werk niet uit te roeien is. ‘Mooie mensen zullen in het voordeel blijven, zowel op het gebied van geld als bij andere zaken. Lelijke mensen blijven in het nadeel’, voorspelt hij.

Uit: http://www.volkskran...erdienen_minder
Onzekerheid is de enige zekerheid die het leven te bieden heeft - leef daar naar!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures