Springen naar inhoud

Foute aansluiting?


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Hinamori Amu

  Hinamori Amu


 • 0 - 25 berichten
 • 13 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 01 mei 2010 - 19:45

Hallo iedereen,

Laatst hebben wij een ventilator gekocht en twee plavoniers/plafond lampen. We willen ze in deze opstellingen bevestigen:
Lamp_____Ventilator_____Lamp
De strepen zijn trekschakelaars
We willen dit zo bevestigen dat de lampen aan staan (als we op het knopje tegen de muur klikken), en als we op een schakelaar bovenin klikken, de lampen uit gaan en de ventilator aan.
Er loopt stroom naar de ventilator toe door het bruine draadje. Het blauwe draadje moet het weer terug nemen, maar deze geeft ook stroom! Ze geven alletwee stroom en dat klopt niet. Bovendien is dit gevaarlijk.
Nu vroegen we het aan iemand die er een beetje verstand van heeft.
Hij zei: koop een wisselschakelaar, doe dan van bv de linkerknop een draadje naar de ventilator, en de rechterknop TWEE naar de lampen. maar dan moeten we dubbelop doen, die draadjes passen er niet bij!! En ook is het dan zo, denk ik, dat je de lampen en de ventilator alletwee tegelijk aan kan doen, gaat de zekering er dan niet aan?
Heeft iemand van jullie nog oplossingen of suggesties?

Groeten!!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Jan van de Velde

  Jan van de Velde


 • >5k berichten
 • 46341 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 01 mei 2010 - 20:11

simpelste oplossing: twee schakelaars aan de muur. Ben je ook van die touwtjes aan het plafond af, dat zijn ideale landingsplaatsen voor vliegen. Bovendien heb je de keus: alleen de lampen, alleen de ventilator, of alles aan.

het moeten nogal heftige lampen en een heftige (plafond)ventilator zijn willen de stoppen springen. Met een paar honderd watt houdt het totale vermogen daar aan het plafond toch wel op?
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures