Springen naar inhoud

Chloor oplossing terugzuren


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Jaco123

  Jaco123


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 06 mei 2010 - 00:19

Beste mensen,

Ik weet niet of ik dit in het juiste deel van het forum post maar goed.

Ik wil een speciaal oppervalk ontsmetten met een enorme hoeveelheid chloor. Het gaat om een stukje grond met daaropliggend poreus afdekfolie. In dat afdekfolie zit een ziekte die ik wil elimineren en de enige mogelijkheid die ik heb is een chloor oplossing (NaOCl) van 10000ppm. De pH van zo'n oplossing is ongeveer 10,5. Chloor heeft de beste desinfecterende werking bij een pH van ongeveer 6-7. Ik weet dat je geen zuur mag gebruiken in combinatie van Chloor. Komt de pH namelijk onder de 4 dan gaat het gassen. Dat wil ik natuurlijk niet voor mij zelf maar ook voor de mensen die me daarbij helpen.

Hoe krijg ik dat vat veilig naar een pH van ongeveer 6-7. Ik heb al zitten denken om een lage concentratie H2SO4 te gebruiken. Als je dat toevoegd is de kans dat de pH langer dan een seconde onder de 4 komt kleiner dan bij een hoge concentratie. Hebben jullie slimme praktische oplossingen.

Groeten

Jaco

Veranderd door Jaco123, 06 mei 2010 - 00:21


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

jheusdens

  jheusdens


 • 0 - 25 berichten
 • 11 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 30 januari 2011 - 22:08

je zou de oplossing kunnen maken in een buffer oplossing van azijnzuur geneutraliseerd met NaOH, daarvoor moet je wel sterk azijnzuur hebben (ijsazijn).


Je kan de buffer dan zo prepareren dat de pH boven 4 ligt en in deze oplossing je hypochloriet oplossing te maken.

garantie dat het volledig veilig is geef ik niet en raad je sowieso aan het in een zuurkast te doen, met goede beschermingsmiddelen, labjas, zuurbril en handschoenen.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures