Springen naar inhoud

Solar days davinci's zonnewagen faethon


  • Log in om te kunnen reageren

#1

physicdude

    physicdude


  • 0 - 25 berichten
  • 21 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 10 mei 2010 - 17:23

Op de Fontys Hogeschool Eindhoven wordt bij de opleiding Technische Natuurkunde sinds 2005 gewerkt aan een zonnewagen geinspireerd op de denkbeelden van Da Vinci. De beschrijving in een notedop: Het licht van de zon wordt met behulp van spiegels gefocusseerd op een stirlingmotor, waar de zonnewarmte wordt omgezet in beweging.

Tot vorig jaar vroegen velen zich af of hij zou werken. Maar afgelopen zomer heeft hij zichzelf bewezen. Hij reed vooruit. Dit jaar is er een nieuwe spiegel ontworpen.

Op dinsdag 11 mei doen we vanuit de opleiding Technische Natuurkunde mee aan de Solar Days. Een aantal studenten dat werkt aan zonnige projecten van de opleiding zal hier hun werk presenteren.

Wanneer: Dinsdag 11 mei om 16:00 - 19:00
Waar: Fontys Hogeschool - Technische Natuurkunde
Rachelsmolen 1 Eindhoven
Vanaf 17:00 zullen er drietal presentaties plaatsvinden. Vooraf en aansluitend is er de mogelijkheid de laboratoria van de opleiding Technische Natuurkunde te bezoeken en met studenten en enkele docenten te praten.

Meer informatie is hier te vinden!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures