Springen naar inhoud

Homo sapiens neanderthaler?


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Links Half

  Links Half


 • >25 berichten
 • 42 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 19 mei 2010 - 18:42

http://en.wikipedia..../Svante_Pääbo

Deze maand stond in het Elsevier een publicatie over vermenging van de Homo Sapiens en de Neanderthaler. Deze ontdekking staat op naam van Svante Pabo. In Elsevier word n en andere als feitelijk juist en niet als omstreden claim neergezet. Er word gesproken van 1% tot 4% Neanderthaler DNA onder qua etnische groepering Europese en West Aziatische mensen.

Er werd niets gezegd over de invloed van dit Neanderthaler-DNA op de Homo Sapiens. Toch word er in de Elsevier gesuggereerd dat de term "etnische groeperingen" vervangen kan worden door "rassen".

Indien deze kruizing van de Neanderthaler en de Homo Sapiens dan toch plaats gevonden heeft, kan de "Out of Africa" theorie, die stelt dat de voorouders van alle mensen maximaal zeg 70 000 jaar geleden uit Afrika vertrokken zijn ( of daar gebeven zijn), herzien worden.

Dan zouden de verste voorouders van in etnisch opzicht Europese en West Aziatische mensen 500 000 jaar geleden in Europa aangekomen zijn.
http://nl.wikipedia....i/Neanderthaler

En dus na 480 000 jaar, wat zeg 22 000 generaties is, in aanraking gekomen zijn met de homo sapiens. Qua voortplanting ook dus.

Hier is vast het laatste woord nog niet over gezegd

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Wouter_Masselink

  Wouter_Masselink


 • >5k berichten
 • 8398 berichten
 • VIP

Geplaatst op 22 mei 2010 - 23:04

Heb je ook een vraag die je wilt stellen of iets dat je concreet ter discussie zou willen stellen?
"Meep meep meep." Beaker

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures