Springen naar inhoud

- - - - -

Gezonde voeding aangetoond


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Wien Ee

  Wien Ee


 • >1k berichten
 • 3133 berichten
 • VIP

Geplaatst op 30 mei 2010 - 08:52

Geplaatste afbeelding

Het effect van voedingscomponenten op de gezondheid is vaak lastig te meten. Met een nieuwe technologische strategie is het TNO-onderzoekers gelukt ook subtiele effecten van voeding op de gezondheid in kaart te brengen. Een studie met gezonde mannen met overgewicht liet zien dat voedingssupplementen een positief effect hadden op hun ‘ontstoken’ vetweefsel.
Tijdens de studie kregen 36 gezonde mannen met overgewicht gedurende vijf weken elke dag een voedingssupplement met resveratrol, groene thee-extract, tomatenextract, vitamine E, vitamine C en visolie. ‘Dit zijn stoffen die een aantoonbaar effect hebben op ontsteking. Met behulp van nutrigenomics is aangetoond dat deze voedingssupplementen ook de ontstekingsgraad in gezonde mannen met overgewicht kunnen verminderen.

Lees meer ... Kennislink
Heb je interesse in journalistiek? Wij zoeken versterking! Speurwerk, deel van het team, meer weten: klik.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Wouter_Masselink

  Wouter_Masselink


 • >5k berichten
 • 8405 berichten
 • VIP

Geplaatst op 31 mei 2010 - 09:34

Hoewel het onderzoek zeker een toegevoegde waarde heeft struikel ik toch een beetje over het gebruik van de term 'nutrigenomics'. Strikt gezien zou het hierbij moeten gaan om de effecten van voedingsstoffen op gen expressie. Echter, zowel wikipedia als ook kennislink spreken over veel meer dan alleen het effect op gen expressie.

Nutrigenomics is applying the sciences of genomics, transcriptomics, proteomics, and metabolomics to human nutrition in order to understand the relationship between nutrition and health. Nutrigenomics is a new science and has several different definitions. Nutrigenomics has been defined as the application of high-throughput genomic tools in nutrition research.


Los van het erg losse gebruik van de term nutri-genomics komt het op mij over alsof alles tegenwoordig in het biomedische onderzoek een -omics term moet bevatten. Natuurlijk is het belang van de verschillende -omicsen meerdere malen aangetoond, echter zeker in de media lijkt het wel alsof men zich tegenwoordig blind staart op alles zolang het maar een -omics in de titel heeft.
"Meep meep meep." Beaker

#3

Lathander

  Lathander


 • >1k berichten
 • 2502 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 juni 2010 - 12:28

Schitterend onderzoek

*neemt nog wat chips*

"Invisible Pink Unicorns are beings of great spiritual power. We know this because they are capable of being invisible and pink at the same time. Like all religions, the Faith of the Invisible Pink Unicorns is based upon both logic and faith. We have faith that they are pink; we logically know that they are invisible because we can't see them."


0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures