Springen naar inhoud

Homeote transformatie


 • Log in om te kunnen reageren

#1

natran

  natran


 • >25 berichten
 • 97 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 31 mei 2010 - 11:32

Als er een verliesmutatie is in een bepaald hoxgen, dan zal dit zorgen voor een sterk verminderde expressie van het gemuteerde gen.

-> Dit kan voor 2 dingen zorgen:

a)POSTERIORISATIE= de verminderde expressie van het gemuteerde gen, zorgt voor een overexpressie van het voorafgaande (richting 3') hoxgen op het chromosoom. (omdat de posterior prevalence sterk verminderd is).

b)ANTERIORISATIE= De verminderde expressie van het gemuteerde hoxgen zorgt dat de hoxcode in de getroffen segmenten nu beter overeenstemt met meer naar achteren gelegen structuren. Het doet als het ware de identiteit van het achtergelegen segment naar voren opschuiven.


Posteriorisatie snap ik nog maar anteriorisatie niet ](*,)
Kan iemand mij helpen en dit verklaren ?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

M. Mulder

  M. Mulder


 • >100 berichten
 • 118 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 oktober 2010 - 14:37

Anteriorisatie is volgens mij het fenomeen dat caudaal gelegen structuren meer in het segment terechtkomen van het gemuteerde hoxdeel. Het schuift alsware op. Niet het craniale (posteriordeel), maar het caudaal (anteriordeel) schuift op.
Hierdoor groeien er bijvoorbeeld pootjes op het hoofd van een vlieg i.p.v. antenne's.

Als genverlies optreedt in een segment, dan ontwikkeld zich deze tot een anteriordeel (caudaal), terwijl een mutatie die leidt tot een extra functie in het segment juist ontwikkeling geeft tot een posteriordeel (craniaal).
Team TFC; member of the Dutch Power Cows

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures