Springen naar inhoud

IsraŽl & internationaal recht


 • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten

#1

QuestionSpark

  QuestionSpark


 • 0 - 25 berichten
 • 15 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 01 juni 2010 - 13:20

IsraŽl is een van de grootste schenders van het internationale recht. Echter nu, met de recente aanval op de Turkse flotilla, zegt ze juist naar het internationaal recht te hebben gehandeld.

Dit is wat er gaande was:

Een civiel schip met hulpgoederen vaarde van Turkije naar Gaza om daarmee het Palestijnse volk enigszins te helpen in hun erbarmelijke bestaan.
Het schip was meerdere keren door Turkse autoriteiten onderzocht en er waren geen wapens gevonden aan boord.

Het schip vaarde door internationale wateren. IsraŽl die van tevoren al had gewaarschuwd dat ze de weg zouden versperren weerhield dat de boten met levensmiddelen naar Gaza konden gaan en dropte commando's uit helicopters op het dek waarna de bemaningsleden van het schip ze aanvielen met stokken. IsraŽl reageerde door te schieten waarbij er 19 mensen om het leven kwamen en nog tientallen werden verwond.

De vragen zijn nu, heeft IsraŽl inderdaad naar het internationaal recht gehandeld? Had zij inderdaad de schepen mogen tegenhouden in internationale wateren? Is de maritieme blokkade van Gaza door IsraŽl Łberhaupt legitiem?


Gegroet.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Ger

  Ger


 • >5k berichten
 • 16593 berichten
 • Technicus

Geplaatst op 01 juni 2010 - 13:59

Hier loopt al een topic over dit onderwerp met deels dezelfde deelvragen. Het lijkt me beter om dit bij elkaar te houden. Vandaar dat ik dit maar op slot zet.
"Knowledge speaks, but wisdom listens."
- Jimi Hendrix -

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures