Springen naar inhoud

Temperatuur van stromend water


  • Log in om te kunnen reageren

#1


  • Gast

Geplaatst op 25 februari 2004 - 14:52

Ik zit met de volgende vraag. Is het zo dat stromend water terwijl het heel hard vriest, niet bevriest omdat het water door de kinetische energie niet onder nul gaat. Of gaat het stromende water wel degelijk onder nul (indien je het zou meten) terwijl het stroomt, maar wordt dit geen ijs omdat de totale energie (de kinetische in rekening nemende) nog steeds niet onder nul gegaan is?

In het laatste geval zou het dus zo zijn dat wanneer je het stromende water met een temperatuur onder nul op een of andere manier zou vangen in een gesloten systeem, de temperatuur van het stromende water zou gaan stijgen wanneer het zijn kinetische energie afgeeeft en stil komt te staan. Indien het water dan helemaal stil staat is de temperatuur boven nul gestegen.

Ik weet het niet. Heeft iemand een idee?
Wachtend op enkel reacties groet ik jullie?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

the bug

    the bug


  • >25 berichten
  • 82 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 februari 2004 - 22:17

ik geloof dat water kan onderkoeld worden (temperatuur onder nul) indien :het voldoende zuiver is
het in een recipient met een mooie (egale) oppervlakte zit
het in "rust" is
stromend water voldoet hier niet aan en zal in die toestand niet onderkoeld kunnen geraken ... de beweging zal ervoor zorgen dat het water bevriest wanneer het onder nul komt

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures