Springen naar inhoud

- - - - -

Er is niet één god-deeltje maar misschien vijf


 • Log in om te kunnen reageren

#1

gouwepeer

  gouwepeer


 • >250 berichten
 • 299 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 16 juni 2010 - 20:15

Er is misschien meer dan één zogenaamd 'God-deeltje' - het Higgs boson. Een parallel onderzoek in een Amerikaanse deeltjesversneller suggereert het bestaan van misschien wel vijf 'God-deeltjes' en dat impliceert ook andere, nieuwe fysica-wetten die verder gaan dan het huidige Standaard Model.

Het bestaan bewijzen van het Higgs boson is de belangrijkste doelstelling van de deeltjesversneller (foto) van het CERN nabij Genève.

Dat Higgs boson wordt ook het God-deeltje genoemd, omdat dit subatomaire deeltje de verklaring biedt waarom alle andere deeltjes een massa hebben. Niemand heeft tot dusver een Higgs boson gedetecteerd.
Tevatron versneller

De testresultaten van het 'DZero experiment' aan de Tevatron deeltjesversneller in Illinois lijken volgens de BBC het Standaard Model tegen te spreken.
Asymmetrie tussen materie en anti-materie

Er werd bij de botsingen van deeltjes in de Tevatron een significante asymmetrie vastgesteld tussen materie en anti-materie, een asymmetrie die niet kan verklaard worden door het Standaard Model. Kleine afwijkingen tussen de verwachte materie en anti-materie waren bij eerdere experimenten ook vastgesteld, maar nog nooit in deze mate.

---> Bron: gva.be <---
login: yes
password: I don't know, please tell me
password is incorrect
login: yes
password: incorrect

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

DePurpereWolf

  DePurpereWolf


 • >5k berichten
 • 9240 berichten
 • VIP

Geplaatst op 16 juni 2010 - 22:13

Nog een bronnetje: http://www.c2w.nl/su...rij.90133.lynkx

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures