Er is niet één god-deeltje maar misschien vijf

Moderator: Astro

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 299

Er is niet

Er is misschien meer dan één zogenaamd 'God-deeltje' - het Higgs boson. Een parallel onderzoek in een Amerikaanse deeltjesversneller suggereert het bestaan van misschien wel vijf 'God-deeltjes' en dat impliceert ook andere, nieuwe fysica-wetten die verder gaan dan het huidige Standaard Model.


Het bestaan bewijzen van het Higgs boson is de belangrijkste doelstelling van de deeltjesversneller (foto) van het CERN nabij Genève.


Dat Higgs boson wordt ook het God-deeltje genoemd, omdat dit subatomaire deeltje de verklaring biedt waarom alle andere deeltjes een massa hebben. Niemand heeft tot dusver een Higgs boson gedetecteerd.

Tevatron versneller


De testresultaten van het 'DZero experiment' aan de Tevatron deeltjesversneller in Illinois lijken volgens de BBC het Standaard Model tegen te spreken.

Asymmetrie tussen materie en anti-materie


Er werd bij de botsingen van deeltjes in de Tevatron een significante asymmetrie vastgesteld tussen materie en anti-materie, een asymmetrie die niet kan verklaard worden door het Standaard Model. Kleine afwijkingen tussen de verwachte materie en anti-materie waren bij eerdere experimenten ook vastgesteld, maar nog nooit in deze mate.


---> Bron: gva.be <---
login: yes

password: I don't know, please tell me

password is incorrect

login: yes

password: incorrect

Gebruikersavatar
Berichten: 9.240

Re: Er is niet


Reageer