Springen naar inhoud

Onderbouwing gekozen steekproef grootte


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Erikzzz

    Erikzzz


  • >100 berichten
  • 126 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 19 juni 2010 - 10:01

Ik heb voor een marktonderzoek een geclusterde steekproef genomen. deze was 147 personen groot, uiteindelijk heb ik 61 interviews kunnen afnemen. de populatie is 394. ik heb eens wat zitten rekenen met minimale steekproefgrootte maar kwam steeds er op uit dat ik steeds bijna de helft van de populatie moest ondervragen (zelf met eindigheidscorrectie). ik heb uiteindelijk omdat de interviews kwalitatief waren en er dus niks gemeten hoefde te worden dit achterwegen gelaten.

ik heb uiteindelijk wel nog een Chikwadraattoets uitgevoerd op de verdeling(van werknemers aantallen) van de steekproef en de populatie deze waren hetzelfde. is dit genoeg?

had ik een minimale steekproefgrootte moeten hebben bij een kwalitatief marktonderzoek? of is het weten dat beide verdelingen hetzelfde zijn genoeg?

Welke onderbouwing kan ik geven voor mijn keuze om alleen de verdeling getest te hebben, maar niet een minimale steekproef uitgerekend te hebben?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures