Springen naar inhoud

Onafhankelijke variabele met drie groepen


  • Log in om te kunnen reageren

#1

*_gast_richard_uva_*

  • Gast

Geplaatst op 22 juni 2010 - 20:41

Voor mijn onderzoek heb ik een vragenlijst afgenomen bij turkse, marokkaanse en nederlandse jongens. Ik wil weten of er een verschil is in de mate van intentie om een condoom te gebruiken. Deze is berekend op een vijfpuntsschaal. Ik wil echter ook weten of de afkomst (T, M of NL) samen met de attitude ten opzichte van condoomgebruik, die ook op een vijfpuntschaal zijn gemeten, van invloed zijn op de intentie om een condoom te gebruiken. Ik wil nu weten welke toets ik moet doen. Wie kan mij daarbij helpen?

Ik wil er wel bij zeggen dat intentie en attitude geconstrueerde schalen zijn, waardoor ik ook antwoorden als 1,33 heb.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2


  • Gast

Geplaatst op 03 juli 2010 - 20:03

Ik weet niet of je nog steeds op een antwoord zit te wachten maar voor het geval dat zal ik een mogelijke berekening geven. Vraagje, zijn hiermee demonstratiematerialen te winnen?
Ik zou per nationaliteit de score van test 1 (horizontaal) uitzetten tegen die van test 2 (verticaal). Hieruit volgt een puntenwolk waarop je een gewone lineaire regressie kan loslaten. Vergelijk de trendgetallen en de correllatiecoefficient R van de drie nationaliteiten.
Er is zoiets als een multivariante analyse maar dan zou ik eerst even een boek over statistiek opslaan. Of zoek een vrij beschikbaar ebook (bookboon.com).

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures