Springen naar inhoud

Condensatoren


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Sonkraliniz

  Sonkraliniz


 • 0 - 25 berichten
 • 6 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 25 juni 2010 - 08:59

Hoi ik heb een vraagje over condensatoren,

Wat gebeurt er namelijk als beide condensatoren kortgesloten worden zoals op de figuur, nadat elektrostatisch evenwicht is opgetreden?

http://img708.images...condensator.jpg

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

317070

  317070


 • >5k berichten
 • 5611 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 25 juni 2010 - 13:22

Dit is identiek dezelfde vraag? http://www.wetenscha...mp;#entry614497

In ieder geval kun je wat er dan gebeurt niet langer beschrijven met klassieke netwerkvergelijkingen, en moet je grijpen naar zwaardere vergelijkingen.
What it all comes down to, is that I haven't got it all figured out just yet
And I've got one hand in my pocket and the other one is giving the peace sign
-Alanis Morisette-

#3


 • Gast

Geplaatst op 25 juni 2010 - 23:25

Lijkt mij te vergelijken met twee oplaadbare cellen die met elkaar worden verbonden. De minpolen zijn verbonden en de pluspolen. De capaciteiten van beide condensatoren vermenigvuldigd met de laadspanning geeft de lading. Deze verdeelt zich opnieuw over beide condensatoren onder de voorwaarde dat de totale lading niet verandert en de beide spanningen gelijk zijn (stelsel met twee onbekenden).
Dit levert uiteraard alleen de nieuwe stationaire toestand op. Wat er gebeurt in de milliseconde tussen de twee evenwichtstoestanden is afhankelijk van de eigenschappen van de condensatoren en de verbindende draden, en daarbij heb je niet genoeg aan alleen de capaciteiten. Bij de hoge optredende stroomsterkten bij kortsluiten is elke honderdste ohm van belang en ook de dynamische eigenschappen van de condensatoren. Experimenteel is vrijwel niet te controleren wat er gebeurt omdat een simpele stroommeter de kring al zodanig beinvloedt dat het van het type meter afhangt welk resultaat je krijgt. Lijkt mij.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures