Zweetlucht

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Gesloten
Berichten: 1

Zweetlucht

Hallo forumleden

Ik heb een vraag over zweetlucht. Er is iemand die een zeer penetrerende zweetlucht bij zich draagt. Zeer indringend. Ik vraag mij af hoe dit mogelijk is en of er iets aan te doen is. Ik heb op het forum diverse oorzaken gelezen maar die zijn nog al erg technisch.

Groet Johan

Berichten: 4.502

Re: Zweetlucht

Een eerste vereiste voor een zwetend figuur is om geen kunststof bevattende kleding en schoeisel te dragen,daar kunststoffen zweet-afvalstoffen opnemen en bij matig wassen deze stoffen bij zich houden.Natuurlijke vezels van linnen katoen en wol nemen die stoffen ook wel op,maar laten zich na een wasbeurt goed bevrijden van de zweet-afvalstoffen

Die figuur met zweetlucht moet elke dag onder de douche en elke dag schone kleren aantrekken;op kantoren kom je dit probleem vaker tegen en geneert men zich om de zweter op zijn zweetactiviteiten attent te maken.

Het kan een lichamelijke reactie zijn van zeer dikke figuren,maar ook die moeten weten dat ze onaangenaam in de omgeving zijn en alert zijn op hun zweetgeur!

De taak ligt bij een afdelingshoofd als een collega de zweter niet op zijn/haar gevoelige tenen wil trappen.

Berichten: 8.614

Re: Zweetlucht

Overmatig zweten en/of de productie van erg onaangenaam ruikend zweet kent uiteenlopende oorzaken en is zeker niet altijd het gevolg van een slechte lichaamshygiëne. Bij (langdurig) problematisch zweten is het best om je huisarts te contacteren. Die kan een aantal oplossingen voorstellen of je doorverwijzen naar een huidspecialist. In het biologieforum geldt - net als in het geneeskundeforum (en de andere fora) - dat het bespreken van persoonlijke medische problemen niet toegestaan is, zelfs als het niet om een probleem van de topicschrijver zelf gaat. Zie ook de bijsluiter van het geneeskundeforum.
Geloof niet alles wat je leest.


Heb jij verstand van PHP? Word Technicus en help mee om Wetenschapsforum nog beter te maken!

Gesloten