Springen naar inhoud

- - - - -

Man moet wel naar mooie vrouwen kijken


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Lathander

  Lathander


 • >1k berichten
 • 2502 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 13 juli 2010 - 15:50

http://www.nu.nl/wetenschap/2291557/


AMSTERDAM - Mannen die naar mooie vrouwen kijken, doen dat onbewust, omdat zij nu eenmaal zo zijn geprogrammeerd. Dat blijkt uit onderzoek waarvan de Vrije Universiteit in Amsterdam de resultaten dinsdag heeft bekendgemaakt


Ook getest op vrouwen:

De onderzoekers bekeken met behulp van EEG-scans hoe de hersenen van mannen en vrouwen reageren op foto's van mensen met een aantrekkelijk, een onaantrekkelijk en een gemiddeld uiterlijk.

Mannen bleken veel sterker te reageren op mooie vrouwen dan omgekeerd.


Dus voor dat er een discussie ontstaat: het is op mannen en vrouwen getest, ze doen het allebei, vrouwen alleen minder, maar toch nog.

"Invisible Pink Unicorns are beings of great spiritual power. We know this because they are capable of being invisible and pink at the same time. Like all religions, the Faith of the Invisible Pink Unicorns is based upon both logic and faith. We have faith that they are pink; we logically know that they are invisible because we can't see them."


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

oktagon

  oktagon


 • >1k berichten
 • 4502 berichten
 • Verbannen

Geplaatst op 13 juli 2010 - 17:49

En nu nog het waarom van dat reageren door beide sexen en het verschil van die reacties in de hersenen.

Is dat bij de vrouwen mogelijk door conditionnering van hun hersenen,zelfbescherming?

Mannetjes sproeien, maar vrouwtjes krijgen het nageslacht uit te broeien en te voeden!

#3

Lathander

  Lathander


 • >1k berichten
 • 2502 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 13 juli 2010 - 19:19

Meen ik ooit gezien te hebben op een programma dat er op in ging.

Het idee is: stel dat een vrouw constant knappe mannen probeert te versieren en in bed krijgt. Heden ten dage heb je de pil en het condoom, maar da's nog maar 2 generaties oud.

De genen reageren nog altijd alsof dit niet bestaat. Dus stel dat een vrouw constant met knappe mannen in bed duikt, dan is het de ene zwangerschap na de andere. Niet echt wenselijk.

Dat was de redenering en conclusie.

Veranderd door Evil Lathander, 13 juli 2010 - 19:20

"Invisible Pink Unicorns are beings of great spiritual power. We know this because they are capable of being invisible and pink at the same time. Like all religions, the Faith of the Invisible Pink Unicorns is based upon both logic and faith. We have faith that they are pink; we logically know that they are invisible because we can't see them."


#4

Dido

  Dido


 • >1k berichten
 • 1818 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 13 juli 2010 - 23:22

En nu nog het waarom van dat reageren door beide sexen en het verschil van die reacties in de hersenen.

Nog een verdere aanvulling bij wat Evil aanhaalt. Eentje vanuit de evolutionaire psychologie, omdat de auteurs van die studie blijkbaar ook verklaringen aanhalen vanuit de evolutionaire psychologie...

Het komt er op neer dat mannen vooral willen zorgen voor hun nageslacht. Hoe meer, hoe beter... Trouwens, als een vrouw zegt zwanger te zijn van hm, dan kan hij eigenlijk niet nagaan of dit wel zo is. Nog een reden te meer dus om zoveel mogelijk z'n zaad te verspreiden. Het is echter belangrijk voor hem dat hij daarvoor een partner kiest die gezond is omdat dit de kans vergroot op gezonde nakomelingen. En hij wil natuurlijk dat ze gezond zijn zodat ze later ook vruchtbaar zijn en op hun beurt kunnen zorgen voor nakomelingen. Hoe vindt hij een gezonde vrouw? Door zich te baseren op een mooie vrouw. Een mooie vrouw staat synoniem voor gezondheid. Een zieke vrouw daarentegen zal er meestal ook maar ziekjes uitzien en zal dus niet zo mooi zijn...

Bij de vrouw zit het anders. Zij moet ervoor zorgen dat ze een partner vindt die haar kroost beschermt en kan voeden. Zo kan zij ervoor zorgen dat haar kinderen overleven. Zij moet immers voor de kroost zorgen en zo krijgt ze de mogelijkheden om dat ook effectief te doen. Met een man die niet de mogelijkheden heeft om haar te beschermen en te voeden, wordt het moeilijk voor haar om zelf te overleven en haar kinderen groot te brengen. Welk soort man heeft zij daarvoor nodig? Een man die sociaal hoog op de ladder staat en/ of geld heeft (die 2 gaan nogal vaak samen). Dus, voor haar is het minder belangrijk om een mooie man te zoeken, maar ze zal zich vooral toeleggen op het vinden van een man met ambitie en/ of geld. Zij moet dus niet zo letten of een man mooi is, ambitie kan je immers daar niet van afleiden.

Let erop dat dit een verklaring is vanuit de evolutionaire psychologie (ik heb ze niet uitgevonden ](*,)). Er zijn zeker factoren in die waarschijnlijk wel correct zullen zijn. Maar hier en daar gaat ze nogal kort door de bocht, vind ik zelf. Maar goed, het is vermoedelijk op dit soort verklaring dat de auteurs van de studie doelen...

Dido

Veranderd door Dido, 13 juli 2010 - 23:25

Ik ben niet jong genoeg om alles te weten...
-Oscar Wilde-

#5

anusthesist

  anusthesist


 • >5k berichten
 • 6032 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 14 juli 2010 - 19:34

Het onderzoek toont een gevolg aan en geen oorzaak wat de titel een beetje claimt. Het gevolg van na mooie vrouwen kijken is meer activiteit op het EEG dan bij vrouwen die mooie mannen zien. Er wordt niet beweerd dat dr bepaalde activiteit mannen naar vrouwen moeten kijken. Eenzelfde onderzoek vindt vast meer EEG-activiteit bij mannen tijdens een voetbalwedstrijd dan bij vrouwen. Het evolutionaire nut hiervan moge duidelijk zijn.
Ten tweede is een EEG natuurlijk een uitermate zwak instrument om dergelijke conclusies te trekken. Het zegt alleen iets over de activiteit/functionaliteit van de hersenen, niets over de oorzaken daarvan.

Dus stel dat een vrouw constant met knappe mannen in bed duikt, dan is het de ene zwangerschap na de andere. Niet echt wenselijk.


Meer mannen is meer kans op nageslacht. Evolutionair gezien valt dit aardig te verdedigen. Polyandrie komt bovendien betrekkelijk veel voor in de dierenwereld.
That which can be asserted without evidence can be dismissed without evidence.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures