Man leeft 70 jaar zonder eten en drinken

Moderator: Rhiannon

Gesloten
Berichten: 53

Man leeft 70 jaar zonder eten en drinken

http://www.depers.nl/opmerkelijk/475208/Ma...en-drinken.html

Opmerkelijk artikel. En ik was benieuwd naar de uitkomst. Er is een wiki, en daar sluiten ze niet uit, dat het zou kunnen (want vaak staat er bij dubieuze gevallen 'there is no evidence...'). Hoewel wikipedia geen autoriteit is, wordt de inhoud goed gecontroleerd.

Hoe kijken jullie hier tegenaan? De stofwisseling kan vertraagd worden, maar leven zonder water of voedsel klinkt mij ook vreemd in de oren. Zou hiermee een andere grens van onze (westerse) wetenschap verlegd kunnen worden?
visionair.nl

Gebruikersavatar
Berichten: 2.391

Re: Man leeft 70 jaar zonder eten en drinken

zarath schreef:http://www.depers.nl/opmerkelijk/475208/Ma...en-drinken.html

Er is een wiki, en daar sluiten ze niet uit, dat het zou kunnen (want vaak staat er bij dubieuze gevallen 'there is no evidence...'). Hoewel wikipedia geen autoriteit is, wordt de inhoud goed gecontroleerd.
,

Zarath,

Het is allemaal maar hoe je iets leest ....

Wiki zijn job is beschrijvend. Als iemand schrijft over UFO meldingen met referenties naar 1001 dingen, bevestigt, noch ontkent Wiki wat ook. Wiki geeft geen waardeoordeel aan gebeurtenissen, maar probeert artikels neutraal en objectief te houden.

Als je het door jou gerefereerde deel bekijkt:

http://en.wikipedia.org/wiki/Inedia#Prahla....22Mataji.22.29

begint dit met een omkaderd:
The neutrality of this section is disputed. Please see the discussion on the talk page. Please do not remove this message until the dispute is resolved. (June 2010)
Verder beschrijft men relatief vage test van 2 weken t.o.v. de bewering dat deze man al 70 jaar zonder eten of drinken leeft. Hij is nu 81 dat betekent dat die vanaf zijn 11 opgroeide zonder enige toegevoegde energie.

Deze bron kan je voor alles gebruiken wat je wenst te geloven. Als waarde is "Asterix en Obelix bij de Belgen" als bewijs

van de Belgische origine van frietjes waardevoller. Ik "vind" die ook Belgisch, en die strip gaf mij historisch gelijk (grapje).

Als ze niet nu nog 1/2 tot 1/1 jaar i.p.v. 15 dagen zouden volgen onder gecontroleerde omstandigheden wordt het de moeite om vragen te stellen.

Dat wil niet zeggen dat het niet interessant is om die Oosterse technieken te bestuderen.

Ik heb ze zelf gezien, de heilige mannen op straat, van s'morgens tot 's avonds als een beeld zonder (ogenschijnlijk) één beweging.
Eric

Gebruikersavatar
Berichten: 2.097

Re: Man leeft 70 jaar zonder eten en drinken

Dit is al eens aan bod gekomen in het theorieontwikkelingsforum.

Mocht je nog verdere vragen hebben, dan kan je die daar nog altijd stellen:


Kan je leven zonder te eten en te drinken?
"Why must you speak when you have nothing to say?" -Hornblower

Conserve energy: Commute with a Hamiltonian

Gesloten