Springen naar inhoud

Kwalitatieve afhankele variabelen - eindwerk


  • Log in om te kunnen reageren

#1

rocket queen

    rocket queen


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 22 juli 2010 - 12:10

Hallo,

Voor mijn eindwerk heb ik een vragenlijst laten invullen door meer dan 100 EU-parlementariėrs in verband met de EU begroting (of ze een groter/even groot/kleiner EU-budget willen; meer/evenveel/minder geld voor landbouw willen; enz.). Het idee is dat ik bekijk in hoeverre variabelen als politieke partij (links/rechts), lidstaat (oude/nieuwe), leeftijd e.d. bepalend zijn voor de mening van het parlementslid.

Moet ik dan een Logit/Probit model toepassen? En zoja, hoe interpreteer je zulk een model (voor significantie e.d)? Want het blijkt helemaal anders dan OLS. In mijn cursus econometrie heb ik echter nooit vbn met quantitatieve afhankelijk variabelen gezien, dus ik weet het echt niet goed.

Of moet ik een ordered dependent variable model gebruiken, aangezien mijn afhankelijke variabelen meer dan 2 waarden kunnen aannemen? Of kan ik dit oplossen door 1 toe te kennen aan het antwoord groter EU-budget en 0 aan de 2 andere...?

Ik hoop dat iemand me op weg kan helpen.

Alvast bedankt,

Lynn

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures