Springen naar inhoud

- - - - -

Attenderingsysteem


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Ger

    Ger


  • >5k berichten
  • 16595 berichten
  • Technicus

Geplaatst op 05 augustus 2010 - 19:19

Als moderator team hanteren we een systeem waarmee we kunnen zien of gebruikers eerder door collega-moderators zijn geattendeerd op de regels, inclusief de reden daarvoor. Dit is handig als logboek omdat niet alle moderators het complete forum in de gaten kunnen houden. Op deze manier kunnen we onderscheid maken tussen een gebruiker die toevallig even een regel vergeten is of een notoire lastige gebruiker (gelukkig hebben we van die laatste niet zo veel. ;) ).

Tot dit moment zagen gebruikers altijd een balkje onder hun gebruikersnaam/avatar dat het "attenderingsniveau" aangaf, ook wel het "waarschuwingsniveau" genoemd. Hoewel dit systeem zoals gezegd met name bedoeld is als logboek voor het moderatorteam, bleef het toch wrevel opwekken bij sommige gebruikers die het als een strafbank ervaren. Dat resulteerde in lange PB's die soms meer ingingen op dat men zich niet aangevallen moest voelen dan op de inhoud zelf. De conclusie is dan ook dat dit systeem in de bestaande vorm voor meer communicatieproblemen zorgde dan dat het oploste.

We hebben daarom besloten het over een andere boeg te gooien: de moderators gebruiken het nog steeds als logboek, maar gebruikers zien het balkje niet meer dus ook hun attenderingsniveau niet. Wel zullen gebruikers op de hoogte gehouden worden als ze zover gaan dat ze het risico lopen geschorst of verbannen te worden. Dit gebeurt maar incidenteel, dus dat zal een hoop onduidelijkheid schelen hopen we. ;)

Voor mensen die zich afvragen hoever hun attenderingsniveau is: je kunt ervanuit gaan dat als je onlangs geen PB van een moderator hebt gehad waarbij je op de regels gewezen bent, dan zal er niets aan de hand zijn. En als je wel een dergelijke PB hebt gehad, dan heb je als het goed is alle regels weer doorgenomen en zou er ook niets aan de hand moeten zijn. :)
"Knowledge speaks, but wisdom listens."
- Jimi Hendrix -

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures