Springen naar inhoud

- - - - -

Quizcomputer watson doet mee aan tv-show


  • Log in om te kunnen reageren

#1

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 19 augustus 2010 - 09:35

Quizcomputer Watson doet mee aan tv-show

In de categorie ‘Tweeletterwoorden’: ‘De naam van dit dier bestaat uit de knuffel en het kusje onderaan een brief’. Binnen een fractie van een seconde drukt een van de Jeopardy!-kandidaten op de knop om vervolgens het juiste antwoord te geven. “Wat is een ‘ox’?”1 De andere twee kandidaten van de populaire Amerikaanse spelshow hebben het nakijken. Bij de volgende opgave maken zij opnieuw kans om als eerste de juiste vraag bij de gegeven beschrijving te geven. Bij dit spel draait het niet om de antwoorden, maar om de vragen. De vraag is het antwoord.

Winnaars van Jeopardy! staan in hoog aanzien in Amerika. Zij hebben aangetoond te beschikken over encyclopedische kennis en kunnen deze ook nog eens onder grote tijdsdruk inzetten. De spelshow is in Amerika al sinds 1964 op de buis. Dagelijks kijken er zo’n 9 miljoen Amerikanen naar. Dit is hét programma, moet IBM gedacht hebben, om onze nieuwste technieken weer eens flink in de spotlight te zetten.

...

Lees verder: http://www.kennislin...mee-aan-tv-show

Bron: Kennislink

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures