Springen naar inhoud

Planten hebben gevoelens!


 • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten

#1

Kai Gong

  Kai Gong


 • 0 - 25 berichten
 • 10 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 20 augustus 2010 - 14:03

Bijvoorbeeld, er is een persoon in Amerika, die zich specialiseert in de studie van electronica en anderen leert leugendetectors te gebruiken. Op een dag schoot hem plotseling een idee te binnen. Hij verbond de twee uiteinden van een leugendetector met een Adhatoda Vasica (een plant) en goot water op zijn wortel. Toen merkte hij dat de elektronische pen van de leugendetector snel een curve tekende. Zulk een curve is hetzelfde als de curve die door de menselijke hersenen gecreŽerd wordt wanneer een kort moment van opwinding of geluk plaatsvindt. Op dat moment was hij verwonderd dat een plant gevoelens kon hebben! Hij wou bijna op straat roepen, "Planten hebben gevoelens!" Verlicht van deze gebeurtenis, ging hij door met onderzoek op dit gebied en heeft hij veel experimenten verricht.

Op een keer nam hij twee planten samen en vroeg zijn student een plant te verpletteren met zijn voet in het bijzijn van de andere plant. Toen nam hij de andere plant in een kamer en verbond hem met de leugendetector. Hij vroeg vijf van zijn studenten om beurten de kamer binnen te komen. Er werden geen reacties gemeten toen de eerste vier studenten de kamer binnen wandelden. Zodra de vijfde student die de plant vernield had de kamer binnen kwam, tekende de elektronische pen snel een curve die alleen verschijnt wanneer een persoon bang wordt. Hij was echt verrast! Deze gebeurtenis brengt een zeer belangrijke kwestie met zich mee: we hebben altijd geloofd dat een menselijk wezen een hoger leven is met zintuiglijke functies die dingen kunnen onderscheiden en met hersenen die kunnen denken. Hoe kunnen planten dingen onderscheiden? Hebben zij ook geen zintuiglijke organen? In het verleden werd iedereen die zei dat planten zintuiglijke organen hadden, denkende geesten, gevoelens, en mensen konden herkennen, bestempeld als bijgelovig. Daarnaast schijnen ze moderne mensen in bepaalde aspecten overtroffen te hebben.

Op een dag verbond hij de leugendetector met een plant en vroeg zich af, "Wat voor een soort experiment zal ik doen? Ik zal haar bladeren verbranden met vuur en kijken hoe ze zal reageren." Zodra deze gedachte hem te binnen schoot en zelfs voor de bladeren verbrand werden, tekende de elektronische pen snel een curve die dezelfde curve is als degene die alleen gevormd wordt wanneer een persoon om hulp roept. Deze supersensorische functie die in het verleden gedachtenlezen genoemd werd, is een potentiŽle menselijke functie en een instinctief vermogen. De mensheid van vandaag is echter helemaal gedegenereerd geworden. Je moet cultivatie helemaal opnieuw beoefenen en terugkeren naar je oorspronkelijke ware zelf evenals naar je originele aard alvorens je het kan terugkrijgen. Toch heeft de plant het, en ze weet wat er in je geest omgaat. Het klinkt behoorlijk onwaarschijnlijk, maar het was een werkelijk wetenschappelijk experiment. Hij heeft verscheidene experimenten verricht, met inbegrip van het testen van het vermogen van lange-afstandsbeheersing. Na de publicatie van zijn artikel, heeft het wereldwijd behoorlijk wat beroering veroorzaakt.

Bronvermelding: Zhuan Falun - Dhr. Li Hongzhi
http://www.falundafa...n/zfl_dutch.htm
Falun Dafa / Falun Gong
Een krachtige methode voor het verfijnen van lichaam en geest
Gebaseerd op de universele principes Waarachtigheid, Mededogen, Verdraagzaamheid

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Dido

  Dido


 • >1k berichten
 • 1818 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 20 augustus 2010 - 19:49

1. Eerst het volgende:

Bronvermelding: Zhuan Falun - Dhr. Li Hongzhi
Bericht bekijken

... Zulk een curve is hetzelfde als de curve die door de menselijke hersenen gecreŽerd wordt wanneer een kort moment van opwinding of geluk plaatsvindt....
...tekende de elektronische pen snel een curve die alleen verschijnt wanneer een persoon bang wordt....
...tekende de elektronische pen snel een curve die dezelfde curve is als degene die alleen gevormd wordt wanneer een persoon om hulp roept...

opwinding, geluk, angst, om hulp roepen kan herkennen op een leugendetector!
Ik weet echt niet welk soort leugendetector er daarvoor werd gebruikt, maar zoiets aflezen van de signalen van een leugendetector is erg bewonderenswaardig... In die zin dat het zelfs onmogelijk is.

Los van het feit dat ik het Boeddhisme een warm hart toe-draag, als levensfilosofie, ťn dat we als mens respect dienen te hebben voor alle levende wezens, dus ook voor planten, zie ik geen enkele reden om de experimenten die je beschreef te zien als reŽel of nog, als echt wetenschappelijk. Maar misschien kan je nu een goede link aangeven over het wetenschappelijk peer-reviewed tijdschrift waar deze experimenten zijn verschenen die de wereld zo op z'n kop hebben gezet, zoals je aangeeft. Dan kunnen we deze experimenten even van naderbij bekijken.

Dido

Veranderd door Dido, 20 augustus 2010 - 19:54

Ik ben niet jong genoeg om alles te weten...
-Oscar Wilde-

#3

Dido

  Dido


 • >1k berichten
 • 1818 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 20 augustus 2010 - 20:25

1. Eerst het volgende: Misschien gebruik jij een andere link dan diegene die jij hier aangeeft, maar in deze link staat werkelijk NIETS van de experimenten die jij hier beschrijft.

M'n 1ste vraag heb ik zelf maar even opgezocht, aangezien ik altijd bereid ben om iets bij te leren... ;)
Daarvoor dien je te gaan naar de 16de paragraaf van de site http://www.falundafa...nden/zfl08.html
Jammer genoeg staat er geen enkele referentie naar een peer-reviewed wetenschappelijk tijdschrift waaruit zou blijken dat datgene wat hier aangehaald wordt, ook correct is. Maar misschien ken jij wel zo'n referentie?
Je kan toch niet verwachten dat iemand (en ikzelf) zomaar alles gelooft wat er op internet staat?

Trouwens, m'n 2de en 3de opmerking van m'n vorig berichtje blijven nog steeds gelden:

2. Een vraag aan jou: wat denk jij dat men kan registreren met een leugendetector? Hoe werkt deze? Leg even de link met wat men dan precies registreerde bij die planten?

3. Het zou de eerste keer zijn dat een technische methode, zoals een leugendetector, zo specifiek emoties kan registreren zoals jij die hier aangeeft...

Dido

Veranderd door Dido, 20 augustus 2010 - 20:26

Ik ben niet jong genoeg om alles te weten...
-Oscar Wilde-

#4

Dido

  Dido


 • >1k berichten
 • 1818 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 20 augustus 2010 - 20:48

...
2. Een vraag aan jou: wat denk jij dat men kan registreren met een leugendetector? Hoe werkt deze? Leg even de link met wat men dan precies registreerde bij die planten?

3. Het zou de eerste keer zijn dat een technische methode, zoals een leugendetector, zo specifiek emoties kan registreren zoals jij die hier aangeeft. En dus emoties zoals: opwinding, geluk, angst, om hulp roepen kan herkennen op een leugendetector!
Ik weet echt niet welk soort leugendetector er daarvoor werd gebruikt, maar zoiets aflezen van de signalen van een leugendetector is erg bewonderenswaardig... In die zin dat het zelfs onmogelijk is.


... Hij verbond de twee uiteinden van een leugendetector met een Adhatoda Vasica (een plant) en goot water op zijn wortel....

Aangezien het volgende korte filmpje wel heel informatief is ivm. hoe een leugendetector werkt en hoe betrouwbaar ze is, wil ik die ook al even posten... ;)


uit: The skeptic's dictionary: polygraph (lie detector)

Het is me een compleet raadsel hoe men deze zaken (de bloeddruk dmv. een bloeddrukmeter thv. de bovenarm, de zuurstofgassen dmv. een sensor aan de vingertop, de hartfrequentie dmv. een sensor omheen de borstkas) bij planten wil gaan meten, via het verbinden van de 2 uiteinden van de detector aan een plant... Laat staan dat men daar dan nog die specifieke emoties, zoals jij die beschrijft, wil van aflezen...

Dido

Veranderd door Dido, 20 augustus 2010 - 21:01

Ik ben niet jong genoeg om alles te weten...
-Oscar Wilde-

#5

Dido

  Dido


 • >1k berichten
 • 1818 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 20 augustus 2010 - 21:15

Nog even een storend foutje rechtzetten...

...de zuurstofgassen dmv. een sensor aan de vingertop...

Dit moet natuurlijk de Galvanische huidrespons zijn die weergeeft hoe de zweetproductie verandert. Of, anders uitgedrukt, die ook de autonome responsen op prikkels meet (zie ev.: http://en.wikipedia....c_skin_response )

Dido

Veranderd door Dido, 20 augustus 2010 - 21:18

Ik ben niet jong genoeg om alles te weten...
-Oscar Wilde-

#6

Wouter_Masselink

  Wouter_Masselink


 • >5k berichten
 • 8405 berichten
 • VIP

Geplaatst op 21 augustus 2010 - 00:54

De openingspost van dit topic voldoet niet aan de eisen die wij op wetenschapsforum aan berichten stellen. Er is geen enkele wetenschappelijke basis voor de geclaimde resultaten. Derhalve zal dit topic dan ook worden gesloten.
"Meep meep meep." Beaker

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures