Springen naar inhoud

Sar en afgeleide sar van een gsm.


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Klokkebaai

  Klokkebaai


 • >25 berichten
 • 35 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 31 augustus 2010 - 15:41

Beste mensen,
Daarnet heb ik een nieuwe gsm gekocht op basis van sar en afgeleide sar. Voor ik naar de winkels ging (bij een aantal was die uitverkocht) had ik mijn keuze al gemaakt via internet. Om te zien in hoeverre het leeft vertelde ik dat deze telefoon de laagste sar en afgeleide sar heeft van de huidig verkrijgbare gsm's.
??? Sar? Wat is dat? Niemand wist het. En ook vrienden en bekenden vragen wat het is. Ik vind het heel apart dat niemand, of in ieder geval een kleine groep mensen, daarover nadenkt. Ik wil in ieder geval een gsm met zo min mogelijk straling.
Sar betekent specific absorption rate en geeft tussen 0 en 2 Watt/kg de mate van straling van een gsm aan. Het maximum van 2 is een Europese richtlijn. Ik zou zeggen hoe simpeler de telefoon, hoe minder straling, hoe lager de sar. Fout! Hier valt werkelijk geen pijl op te trekken.

"Gsm, sar, straling" levert in google bruikbare links op. Duitsland loopt voorop met voorlichting over sar. Vandaar ook dat de meest bruikbare sites over welke sar en afgeleide sar gsm's hebben in het Duits zijn.

Deze site is in het Nederlands en verwijst naar sites die hieronder zijn vermeld.
http://www.nickerie...... hersenen.htm

http://www.handywerte.de/index.php Als je links naast een van de gekleurde vierkantjes klikt en dan in de vijfde kolom op Erklärung lees je oa dat hoe dichter de normierter connect-Strahlungs-faktor (ik noem het maar afgeleide sarwaarde) bij de -9 zit hoe beter het is.

http://www.connect.d...ung-374582.html en klik op de pdf Strahlungsbestenliste onder het artikel.

Dit berichtje post ik enkel om te informeren. Het is voor eenieder welke waarde die hecht aan deze informatie, dus ik ga geen discussie aan over de zin of onzin hiervan.

Veranderd door Klokkebaai, 31 augustus 2010 - 15:43


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

sillyconmarc

  sillyconmarc


 • >250 berichten
 • 320 berichten
 • Lorentziaan

Geplaatst op 31 augustus 2010 - 19:29

Het is voor eenieder welke waarde die hecht aan deze informatie, dus ik ga geen discussie aan over de zin of onzin hiervan.


;) Dat zou idd een eindeloze discussie zijn...
Wil je eindelijk die dure computer aan het werk zetten...
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures