Springen naar inhoud

Dauwpunt berekenen


  • Log in om te kunnen reageren

#1

liesjee_15

    liesjee_15


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 03 september 2010 - 11:02

Hallo,
Ik ben bezig op een stage, en moet daarbij gaan kijken bij verschillende verpakkingen met broodjes wanneer er condens optreed.
Nu heb ik al een aantal proeven gedaan, door de verpakkingen bij verschillende temperaturen neer te leggen. Maar mijn vraag is nu hoe ik kan bepalen wanneer er condens optreedt. Hierbij moet ik het dauwpunt hebben. Helaas is er geen mogelijkheid om de relatieve vochtigheid te bepalen. iemand een idee?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2


  • Gast

Geplaatst op 03 september 2010 - 17:02

Dauwpunt en rel.vochtigheid zijn zeer nauw verbonden. Met de één kun je de ander bepalen. Maar jouw probleem ligt moeilijker, want de broodjes in de verpakking bevatten zelf ook vocht en kunnen dat ook opnemen. Als je dus de broodjes een bepaalde temperatuur geeft beinvloedt dat de relatieve vochtigheid in de verpakking. Ik zie persoonlijk niet zo 1-2-3 hoe je hiermee kan rekenen. Zeker weten dat je geen metingen kan doen? Laat gewoon de buitentemperatuur in stapjes zakken en kijk wanneer condensatie optreedt?

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures