Springen naar inhoud

Oorzaak van traagheid


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Camiel Wijffels

  Camiel Wijffels


 • >25 berichten
 • 55 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 09 september 2010 - 19:30

Isaac Newton schijnt ooit met overtuiging gezegd te hebben: ".. dat als de ruimte echt een leeg niets zou zijn de eigenschap traagheid niet zou kunnen bestaan. Zonder de eigenschap traagheid zou ieder voorwerp door de minste of geringste kracht onmiddellijk naar een oneindig grote snelheid worden gevoerd. Traagheid maakt dat de mate van versnelling evenredig is met de uitgeoefende kracht. Iedere bewegingsleer moet dit punt onderkennen: de traagheid moet een externe oorzaak hebben." (Traagheid - wikipedia)

Het schijnt dat ze nu nog steeds op zoek zijn naar die externe oorzaak (Higgs velden en Higgs bosonen). Klopt het dat volgens de huidige overtuiging binnen de wetenschap de traagheid een externe oorzaak moet hebben? En zijn ze daar inderdaad naar aan het zoeken?

En dan de hamvraag: Waarom zou traagheid een externe oorzaak moeten hebben?
Je kunt het wel proberen te maken, maar het wordt nooit meer hetzelfde

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

kotje

  kotje


 • >1k berichten
 • 3330 berichten
 • Verbannen

Geplaatst op 12 september 2010 - 19:10

De ruimtetijd is doordrongen met minstens een scalair veld ook nog Higgs veld genoemd (het bijbehorend deelje is een Higgs deeltje) . De interactie van de elementaire deeltjes met dit veld geeft ze massa (traagheid).Dit moet nog experimenteel bevestigt worden door versnellers. Men hoopt de eventuele Higgs deeltjes te vinden met de onlangs opgestarte LHC.
Volgens mijn verstand kan er niets bestaan en toch bestaat dit alles?

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures