Springen naar inhoud

Zwaartekracht voorgesteld als een membraan


 • Log in om te kunnen reageren

#1

megabon

  megabon


 • >100 berichten
 • 110 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 11 september 2010 - 12:08

We kunnen ons de zwaartekracht voorstellen als een bal op een membraan die de ruimte kromt. De zwaartekracht werkt gelijk aan alle zijde. Is de ruimte bovenaan de bal dan ook gekromd en dus ook links en rechts van de bal? Zoja is dit ook het geval bij een zwart gat? Het is dan niet echt een "gat".

we don't see things as they are we see things as we are


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Jan van de Velde

  Jan van de Velde


 • >5k berichten
 • 46341 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 11 september 2010 - 16:49

We kunnen ons de zwaartekracht voorstellen als een bal op een membraan die de ruimte kromt. De zwaartekracht werkt gelijk aan alle zijde. Is de ruimte bovenaan de bal dan ook gekromd en dus ook links en rechts van de bal?

Eigenlijk niet te beantwoorden. Dat membraan stelt neit de ruimte voor, maar de ruimtetijd. En omdat eht een voorstelling van iets vierdimensionaals is wordt het dan ook een beetje ondoenlijk om daar een driedimensionale idee van "boven" en "onder" aan te knopen

Zoja is dit ook het geval bij een zwart gat? Het is dan niet echt een "gat".

Een zwart gat is dan ook geen gat. Het is gewoon een omgeving rond een extreem dicht opeenhopinkje van deeltjes, met daardoor zo'n enorme aantrekkingskracht dat ook langsstromend licht er niet meer aan ontsnapt. Daardoor komt uit de omgeving geen licht, is het dus zwart. Maar het is geen gat, op zijn hoogst figuurlijk.
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#3

aestu

  aestu


 • >250 berichten
 • 254 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 11 september 2010 - 19:29

Ik zie het als een vlak waarbij de energie uitgezet is tegen een tweedimensionele ruimte. Een soort van V(x,y) diagram. Een vlak met als referentiepunt V(x,y)=0 dat ingedeukt wordt door de negatieve energie van massieve objecten. Niet volledig correct, maar wel een mooi beeld om te onthouden. Ik denk dat de meesten het zich zo proberen voor te stellen.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures