Belgen voelen respect voor andere taalgroep en fatalisme bij de crisis

Moderator: Astro

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 3.135

Belgen voelen respect voor andere taalgroep en fatalisme bij de crisis

Een team van onderzoekers in de sociale psychologie heeft onderzoek gedaan naar de attitudes, de percepties en de emoties van Frans- en Nederlandstalige Belgen met betrekking tot de andere taalgemeenschap. De tegenstellingen tussen Nederlands- en Franstaligen blijken minder sterk dan verwacht.


Lees meer ... Universiteit Leuven


Wetenschappelijke publicatie (pdf)
Heb je interesse in journalistiek? Wij zoeken versterking! Speurwerk, deel van het team, meer weten: klik.

Berichten: 2.504

Re: Belgen voelen respect voor andere taalgroep en fatalisme bij de crisis

Uit her artikel.

In totaal werden in mei 2010 1.078 Franstaligen en Nederlandstaligen van verschillende politieke strekkingen ondervraagd. De enquête liep van de dag na de val van de regering-Leterme tot aan de vooravond van de vervroegde verkiezingen.

Dat vind ik nu eens niet representatief. België telt meer dan 10 miljoen inwoners. Kinderen terzijde, komt dat nog steeds neer op minder dan 1 percent.


Het zou me niet verbazen indien deze 1078 mensen op een lijst staan van "politiek neutrale denkers", en dat de rest van de bevolking genegeerd wordt, alhoewel die rest ook recht van kiezen heeft, wat zo'n onderzoek niet representatief maakt.
"Invisible Pink Unicorns are beings of great spiritual power. We know this because they are capable of being invisible and pink at the same time. Like all religions, the Faith of the Invisible Pink Unicorns is based upon both logic and faith. We have faith that they are pink; we logically know that they are invisible because we can't see them."

Reageer