Springen naar inhoud

* * * - - 2 stemmen

Gepest worden op het werk is erger dan seksuele intimidatie


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Lathander

  Lathander


 • >1k berichten
 • 2502 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 september 2010 - 12:50

http://www.nrc.nl/we...ele_intimidatie


De gevolgen van gepest worden op het werk zijn groter dan de gevolgen van seksuele intimidatie. Dat komt doordat iemand die zich seksueel geďntimideerd voelt, dat niet persoonlijk hoeft op te vatten – diegene kan het zien als gericht tegen de groep, in casu het geslacht waartoe hij of (meestal) zij behoort. Maar slachtoffers van pesten op het werk voelen dat wel als een persoonlijke aanval. Ze worden uitgelachen, er wordt tegen hen geschreeuwd of ze worden juist genegeerd, er worden roddels over hen verspreid of hun wordt belangrijke informatie onthouden en er is geen andere oorzaak aanwijsbaar dan dat hun persoonlijkheid de pesters kennelijk niet aanstaat. Dat is veel erger.

"Invisible Pink Unicorns are beings of great spiritual power. We know this because they are capable of being invisible and pink at the same time. Like all religions, the Faith of the Invisible Pink Unicorns is based upon both logic and faith. We have faith that they are pink; we logically know that they are invisible because we can't see them."


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Dido

  Dido


 • >1k berichten
 • 1818 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 21 september 2010 - 21:32

Ik blijf het altijd wat gevaarlijk vinden om het lijden van mensen te gaan vergelijken (het ene is erger dan het andere), maar dit is toch een mooie studie, vind ik. Eentje die aantoont hoe belangrijk het is dat we een positieve identiteit kunnen behouden. Door pesten wordt dat positief zelfbeeld/ identiteit blijkbaar méér aangetast dan door seksuele intimidatie.
En zo voelt het inderdaad ook wel aan, vind ik... ;)

Dido

Veranderd door Dido, 21 september 2010 - 21:32

Ik ben niet jong genoeg om alles te weten...
-Oscar Wilde-

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures